Anlık Bildirim

Cep telefonlarına yeni zam: TRT bandrolü artıyor!

Cep telefonlarından alınan TRT bandrolü oranına yeni bir düzenleme daha geldi. Bakanlar Kurulu kararına göre TRT bandrolünün kapsamında da değişiklik yapıldı. İşte detaylar:

Cep telefonlarına yeni zam: TRT bandrolü artıyor! Tam Boyutta Gör
 

Cep telefonlarından alınan vergilerde son dönemde üzerinde çokça oynana TRT bandrolü yeni bir güncelleme ile daha gündemde. Bakanlar Kurulu kararına göre cep telefonlarından alınan vergi oranı %10 olarak güncellendi. Üstelik kapsamdaki ifadeler de tüm cep telefonlarını kapsayacak şekilde değiştirildi.

Tüm Telefonlar Aynı Kapsama Alındı 

28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren son karar ile internet üzerinden radyo ve televizyon yayınlarını alabilecek nitelikte olan tüm cihazlardan da vergi alınmasına karar verilmişti. Bu kapsamda da cep telefonları için vergi dahili radyosu varsa %7, yoksa %6 olmuştu. Daha önce sizlere burada yer alan yazımızda detaylarını paylaştığımız yazının ardından bir yol sonra TRT bandrolü için yeni bir düzenlemeye gidildi.

Buna göre daha önce dahili radyosu bulunan veya bulunmayan diye ayrılan cep telefonları, yeni karar ile tek bir başlık altında toplandı ve ithalat esnasındaki fiyat üzerinden TRT bandrolü oranı %10 olarak değiştirildi. Ayrıca internet üzerinden televizyon ve radyo yayınlarını alabilen bilgisayar ve tabletlerdeki oran da tek bir başlıkta birleştirilmiş ve %2 olarak değiştirilmiş.

Vergi Yükü Artıyor

TRT bandrolündeki artış küçük kalsa da zaten cep telefonlarında zaten %50’nin üzerinde olan vergi yükünü biraz daha yukarı tırmandıracak. Özellikle yeni iPhone’ların satışa çıkışından önce yürürlüğe giren bu artış, yeni dönemde zaten pahalı olması beklenen üst seviye telefonların ulaşılabilirliğini biraz daha zorlu bir hale getirecek. Daha önce burada yer alan yazımızda dünyada en pahalı iPhone 7’nin ülkemizde olduğunu paylaşmış ve diğer ülkelerle kıyaslamalı olarak bazı ürünleri listelemiştik. İlgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
47387 kez okundu.
216 kişi, toplam 245 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim