Google her ay tüm Android sürümlerinin kullanım oranlarını gösteren istatistikler yayınlıyor. Arama devinin mobil işletim sistemi ne yazık ki güncellemeler ve eski cihazların yeni sürüme geçişi konusunda son derece başarısız bir tablo çiziyor.
Android işletim sisteminin en yeni versiyonu olan Oreo, yayınlanmasının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen geçen ay cihazların sadece %0.2'sine kurulabilmişti. En son dağıtım tablosuna göre Oreo kullanım oranının %0.3'e ulaşmış durumda. Yani 0.1 puanlık bir artış var. Bunun nedeni ise diğer üreticilerin halen cihazlarına göndermeye çalıştıkları Oreo'nun şu anda sadece Pixel ve Nexus cihazlara yüklü olması.
En çok kullanılan Marshmallow, ikinci Lollipop
İstatistiklere baktığımıza maalesef çoğu cihazın halen 2 yıllık Android Marshmallow çalıştırdığını görüyoruz. Kullanım oranı geçen ayki %32 seviyesinden %30.9'a gerilemiş olsa da hala birinci sırada yer alıyor. Hemen ardından ise 3 yaşındaki Android Lollipop'un geldiğini belirtelim. %27.2'lik bir paya sahip olan sürüm geçen aya oranla sadece 0.5 puanlık bir kayıp yaşamış.
Android Nougat kullanımı ise yükselmeye devam ediyor ve en çok kullanılan işletim sistemi listesinde 3. sıraya yerleşmiş durumda. Nougat şu anda cihazların %20.6'sınde çalışıyor. KitKat pazar payının ise şaşırtıcı bir şekilde iki basamaklı hanelerde olduğunu görüyoruz. %13.8 gibi ciddi pazar payına sahip olan KitKat dışında kalan diğer sürümlerin toplam kullanım oranı ise %7.2 seviyesinde.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı
kullanarak görüntüleyin:



ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya Yüzde 93’ü maden sahası olan il “TEMA Vakfı'nın 2019 yılından bu yana sürdürdüğü ruhsat haritası çalışmaları kapsamında, 29 ilde altın, gümüş, kömür ve bakır gibi IV. Grup maden ruhsatlarının yoğunluğu incelendi. 29 ilin yüzölçümünün ortalama %67'sinin bu madenlere ruhsatlandırılmış durumda. Gümüşhane'nin %93'ü, Kütahya'nın ise %92'si IV. Grup madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış. Yaptığımız çalışmada sadece IV. Grup maden faaliyetlerine baktık. Bu oranlara kum, mermer, taş ocakları dahil değil.” https://gazeteoksijen.com/turkiye/1985den-beri-30-kez-degistirildi-en-tehlikeli-maden-kanunu-teklifi-tbmmde-gorusulecek-244899 Maden çıkartacağız diye, özellikle kömür, Memleketin 4 1 tarafı yıllardır talan edilmekte. İnsanlar üretimden ve yaşam alanlarından koparılmakta. Güncel durum: https://www.gazetepencere.com/gundem/ankarada-zeytinleri-icin-nobet-tutan-koyluler-aclik-grevi-karari-aldi-665635h
anasını satayım dünyadaki bütün rezervler bizim toprakları es geçmiş ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya