Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Samsung’da büyük şok: Note 7, milyar dolarlık zarara sebep olabilir

Samsung Galaxy Note 7 şoku devam ediyor. Samsung tarafından da doğrulanan, Note 7’nin şarj esnasında patlamasının ardındaki perde aralanırken zarar milyar dolarla ifade ediliyor.


Samsung’un önümüzdeki dönem için büyük bir beklenti içine girdiği ve şu ana kadar ön sipariş rakamlarına yetişilemediği konuşulan Note 7 için tablo bu aralar pek parlak değil. Şarj esnasında patlamış iki cihaz vakası ortaya çıkan telefon, Güney Koreli üretici tarafında da ciddi bir panik havası estirmeye başlamış durumda.



Bugüne kadar 400.000 adetin üzerinde satıldığı konuşulan cihazın sevkiyatları durdurulmuş durumda. Üretilmiş tüm cihazları tek tek kontrolden geçireceği söylenen üretici içerideyse sorunun muhataplarını arıyor. Gelen ilk bilgiler, üretilen Note 7’lerin kronik bir donanımsal probleme sahip olduğu yönünde. Testlerde de gözlenen bu durum Samsung için ciddi bir zarara sebep olabilir.

Satılan Note 7'ler Geri Çağrılabilir 

Milyar dolarlık işte yaşanan bu sorun, gönderimi ve teslimatı yapılmış cihazlarda geri çağırmayı da içeren tedbirler alma sonucunu ortaya çıkarabilir. Basit bir yazılım güncellemesi ile düzeltilemeyecek olan problem, Note 7’nin üretim ve dağıtım sürelerinde ciddi bir sekteye neden olacaktır. İçerden gelen ilk bilgilere göre yaşanan problem ses getirecek türden işten çıkarmalara da sebep olabilecek kadar büyük.


Yaşanan sıkıntıların maddi kaybı ve içeride yarattığı karışıklık bir yana, marka imajı açısından da telafisi mümkün olmayan sıkıntılar ortaya çıkaracaktır. İnsanların kafasında oluşacak “bu markanın telefonları patlıyor” imajı bile marka adına büyük bir sorun. Kaldı ki böylesi bir durumun en büyük rakibin telefonlarını tanıtmasından kısa bir süre önce (iPhone 7 lansmanı) ortaya çıkması da işin Samsung adına bir başka can sıkıcı yanı. İlerleyen günlerde Güney Koreli üreticicephesinden gelecek açıklamalar büyük merak konusu.

Samsung Galaxy Note 7 için hazırladığımız inceleme videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
77521 kez okundu.
146 kişi, toplam 164 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim