Anlık Bildirim

Snapdragon 820 yonga seti, Samsung ile daha avantajlı

Samsung'un bu yıl en büyük müşterisi, şüphesiz Qualcomm olacak. Onlarca modelde kullanılması beklenen yonga seti, firmaya iyi bir gelir bırakacak. Samsung, müşterisi için önemli bir avantaj da sunacak

Qualcomm'un adeta göz bebeği haline gelen ve ilk benchmark skorlarına göre Android tarafının en güçlüsü konumundaki Snapdragon 820, Samsung tarafından üretilecek. Her iki firma tarafından da doğrulanan bu üretim esnasında, Samsung'un önemli bir teknoloji avantajını devreye sokacağı açıklandı.

Samsung, bugüne kadar 14nm FinFET üretim sürecinde LPE teknolojisini kullanıyordu. Low Power Early anlamındaki LPE sayesinde Exynos 7420 yonga seti, daha yüksek performansı çok daha iyi enerji verimliliği ile sunuyordu. Samsung şimdi, 14nm FinFET LPP teknolojisine geçiş yaptığını duyurdu. Low Power Plus anlamına gelen teknolojide ise, yüzde 15 daha fazla performans artışı ve yüzde 15 daha fazla enerji tasarrufu söz konusu. Yani Exynos 7420 eğer 14nm FinFET LPP ile üretilseydi, şu anki enerji tüketimi yüzde 15 azalacak ve performansı da yüzde 15 artacaktı. 


Samsung'un yeni teknolojisinden yararlanacak ilk müşteri ise Qualcomm olacak. Snapdragon 820 üretimi için Samsung ile el sıkışan Qualcomm, böylece daha avantajlı duruma geçecek. Elbette Samsung'un Exynos 8890 yonga seti de bu avantajı sonuna kadar kullanacak. Bu durumda gelecek yıl için Snapdragon 820, Exynos 8890 ve Apple A10 mücadelesini izleyeceğiz.

Mobil dünya haricinde Samsung'un yeni teknolojisinden yararlanacak diğer bir firma da AMD. Polaris grafik mimarisini temel alan kartlarını GlobalFoundries firmasına ürettirecek olan AMD'nin, ayrıca Samsung'u da sürece dahil etmeyi planladığı gündeme gelmişti. Samsung ve GF ortak olarak teknoloji geliştiriyor. Her iki firma da 14nm FinFET LPP teknolojisini kullanabilecek duruma geldi. 

Samsung'un üretim teknolojilerinde gelişme kaydetmesi, şüphesiz daha fazla müşteri anlamına geliyor. Apple A9 yonga setinde, TSMC'nin 16nm FinFET ile ürettiği versiyondan biraz daha geri kalması anlaşılan Samsung'u çok fazla etkilemedi. Zira bu yılın en çok satan yongalarına imza atması muhtemel iki firma, Samsung'un müşterisi oldu. Ayrıca Exynos 8890'ın başarılı olması durumunda, yine akıllı telefon pazarından kapısını çalanlar olacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8284 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 2nd gen 14nm ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim