Anlık Bildirim

Enerji krizi CERN'i de vurdu: Büyük Hadron Çarpıştırıcısı durdurulabilir

CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü), Avrupa'daki enerji krizi nedeniyle Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nı (LHC) kapatmayı düşünüyor.                             

CERN, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nı durdurabilir Tam Boyutta Gör

CERN Enerji Yönetim Komitesi başkanı Serge Claude, Avrupa'daki enerji krizinin endüstri için korkunç sonuçlara yol açabileceğini söyledi. Özellikle Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın çalışmasının askıya alınma olasılığı şu anda değerlendiriliyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Claude, ani bir elektrik kesintisinin kazaya yol açabileceği endişesiyle şimdiki hedefin LHC'yi çalışır durumda tutmak olduğunu söyledi. Claude ayrıca: "Endişemiz enerji sisteminin istikrarı, bölgedeki elektrik kesintilerini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Önce diğer hızlandırıcılar kapatılacak

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC), Cenevre kantonunun yıllık toplam enerji tüketiminin yaklaşık %10'unu tüketiyor. Çarpıştırıcı kendi enerjisini üretmiyor, ancak acil durumlar için dizel jeneratörler kullanılmakta ve LHC'nin çalışması için yaklaşık 200 MW güç gerekiyor.

CERN, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nı durdurabilir Tam Boyutta Gör

Aynı zamanda, CERN önce diğer parçacık hızlandırıcılarını kapatmayı planlıyor, bu da enerji tüketimini dörtte bir oranında azaltacak ve gerekirse LHC de durdurulacak. Bundan önce çarpıştırıcının üç yıldan fazla çalışmadığını hatırlatalım. Bu süre zarfında tesis modernize edilmiş ve kapasitesi artırılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim