Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ve Lozan Üniversitesi Hastenesi (CHUV), parçacık hızlandırıcı teknolojisini kanser hastalarının tedavisinde kullanmak üzere çalışıyor.
Dünya çapında dağıtılmış işlem gücüyle hastalıklara çözüm arayan doktorlara destek sağlayan proje Folding@home, CERN'den de 10 bin çekirdek gücünde destek aldı.
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın(LHC) soğutulması sırasında ortaya çıkan ısının civarda kurulacak bir jeotermal enerji sistemine aktarılması planlanıyor. Bu sayede evlere sıcak su sağlanabilecek.
Avrupa Nükleer Araştırma Organizasyonu (CERN), daha büyük çarpışmaların peşinde. Organizasyon, 100 km. uzunluğunda bir çarpıştırıcı için çalışmalarına başlamış durumda. Detaylar haberimizde.
Bilim insanları ve mühendisler, Büyük Hadron Çarpıştırıcısını daha kuvvetli çarpışmalar elde etmek ve parçacık fiziğinin sınırlarını zorlamak için bakımı alıyorlar. Çarpıştırıcı 2 yıl kapalı kalacak.
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda yapılan bir deneyde iki yeni atom altı parçacık tespit edildi. Deney ayrıca başka yeni bir atom altı parçacığına dair ipuçları veriyor.
Yerin 100 metre altında, dairesel tüneli tam 27km uzunluğunda olan ve yüzyılın projesi olarak adlandırılan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'ndan büyük bir başarı haberi daha geldi.
CERN ve MIT'deki bilim insanlarının geliştirdiği VPN hizmeti Android platformuna geldi. Ücretsiz olarak da kullanılabilen ProtonVPN uygulamasının detayları haberimizde.
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile ikili işbirliği anlaşmasına imza atan Giresun Üniversitesi, bu anlaşma kapsamında Giresun'da T3 araştırma istasyonunun kurulacağını açıkladı.
CERN'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısında TIM adı verilen robotik denetleyiciler kullanılacağı açıklandı. İnsan hatalarını azaltmak ve taşıma gibi işleri kolaylaştırmakta kullanılacaklar.
Hayatımızı hem olumlu hem de olumsuz anlamda komple değiştiren internetin hayata geçirilen ilk sayfası bugün tam 25 yaşına bastı. Halen açık olan bu sitenin detayları haberimizde.