Anlık Bildirim

Google Chrome için yeni güncelleme yayınlandı: Dört tehlikeli açığı kapatıyor

Google büyük bir kullanıcı kitlesine sahip internet tarayıcısındaki açıkları kapatmayı sürdürüyor. Şirket dördü yüksek riskli olmak üzere sekiz açığı kapatan yeni bir güncelleme yayınladı.

Chrome'daki dört tehlikeli açığı kapatan yeni güncelleme geldi Tam Boyutta Gör

Arama devi Google, bu hafta popüler internet tarayıcısındaki sekiz güvenlik açığını gideren bir Chrome güncellemesi daha yayınladı. Söz konusu açıklar arasında yüksek önem derecesine sahip bellek hataları da yer alıyor.

Beş güvenlik açığı üçüncü taraf siber güvenlik araştırmacıları tarafından bildirildi. Bunlar tarayıcılarda sıklıkla keşfedilen use-after-free (serbest bıraktıktan sonra kullanım) hatalarını içeriyor. Şirket uzun zamandır bununla mücadele etse de henüz tam olarak başarılı olmuş değil.

Google'ın blog sayfasında dört güvenlik açığının yüksek riskli olarak işaretlendiği görülüyor. Blink Media, Mojo IPC, Blink Frames ve Aura bileşenlerini etkileyen açıklara CVE-2022-4436 ila CVE-2022-4439 arasında referans numaraları atandı.

Chrome'daki dört tehlikeli açığı kapatan yeni güncelleme geldi Tam Boyutta Gör

Açıkları bulananlara para ödülü

Şirket güvenlik sorunlarını raporlayan üçüncü taraf uzmanlara 17.500 dolar ödediğini söylüyor. Beş açıktan sadece dördünün ödülü açıklandığı için toplam miktar esasında daha da yüksek.

Chrome'un yeni sürümü şu anda macOS, Linux (108.0.5359.124) ve Windows (108.0.5359.124/.125) kullanıcıları tarafından yüklenebiliyor. Goolge, yamalanan güvenlik açıklarından herhangi birinin gerçek siber saldırılarda kullanıldığına dair henüz bir bilgi bulunmadığını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim