Anlık Bildirim

Chrome'un Bellek ve Enerji Tasarruf modları geniş çapta kullanıma sunuldu

Google Chrome'a Aralık ayında bazı yenilikler gelmişti. Bu yenilikler arasında yer alan Bellek ve Enerji Tasarruf modları geniş çapta kullanıma sunuldu. İşte detaylar:
Chrome'un Bellek ve Enerji Tasarruf modları kullanıma sunuldu Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz Aralık ayında Mac, Windows, Linux ve Chromebook'lar için Google Chrome'a Bellek ve Enerji Tasarrufu modları gelmişti. Yakın bir zamanda ise Google, bu modları geniş çapta kullanıma sundu.

Chrome Bellek ve Enerji Tasarrufu modları nasıl çalışır?

Bellek Tasarruf modu, bilgisayarınızdaki diğer sayfalara ve uygulamalara daha fazla kaynak sağlamak için etkin olmayan sekmelerdeki belleği boşaltarak çalışır. Etkin olmayan sayfalar, sekme şeridinde görünür durumda kalacak ve o sayfalara gittiğinizde yeniden yüklenecek.

Chrome'u daha hızlı bir hâle getiren mod ile ilgili sorunlar yaşarsanız veya sekmenin yenilenmesini beklemek istemiyorsanız Chrome, bu siteleri her zaman etkin tut listesine manuel olarak sayfa eklemenize olanak tanımakta.

Chrome'un Bellek ve Enerji Tasarruf modları kullanıma sunuldu Tam Boyutta Gör

Enerji Tasarruf modu ise Chrome'un arka plan etkinliğini ve görsel efektleri sınırlayarak pil gücünü korur. Bu modu otomatik olarak etkinleştirmeniz için Chrome size iki seçenek sunar:

  1. Yalnızca pilim %20 veya daha düşük olduğunda aç.
  2. Bilgisayarımın fişi çekildiğinde aç.

Bellek ve Enerji Tasarrufu modları varsayılan olarak etkin bir hâlde cihazınıza gelmekte. Bu modları, Chrome Ayarları > Performans kısmından açıp kapatabilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim