Anlık Bildirim

Çin Merkez Bankası, kripto paralar ile yapılan tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu açıkladı

Çin, Bitcoin madenciliği ve kripto para birimleri üzerindeki baskısını artırmaya devam ediyor. Şimdi de Çin Merkez Bankası, kripto paralarla yapılan tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu açıkladı.

Çin Merkez Bankası, bugün yaptığı yeni bir açıklamayla kripto para birimleri üzerindeki baskısını artırdı. Yapılan açıklamalara göre ülkedeki kripto para birimleri ile alakalı tüm işlemlere yasak getirildi.

Çin Merkez Bankası Tam Boyutta Gör

Merkez Bankası’nın (PBOC) açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Sanal para birimleri ile yapılan tüm ticari işlemler yasa dışı finansal faaliyetlerdir.” Ayrıca işlem yapanlara soruşturma açılacağı ve ciddi şekilde cezalandırılacağı da açıklamalar arasında belirtildi.

Kripto paralar suç faaliyetlerini yükseltiyor

PBOC, son yıllarda Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ilgili spekülasyonların yaygınlaştığını kripto paraların ekonomik ve finansal düzeni bozduğunu, kara para aklama, dolandırıcılık gibi suç faaliyetlerinin önemli derecede yükseldiğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz aylarda da ülkedeki eyaletlerde Bitcoin madenciliğine yasak getirilmişti. Bu yeni açıklamayla birlikte kripto paralarla yapılacak tüm ticari faaliyetlere yasak getirilmiş oldu.

Gelen haberlerden sonra lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) %5’lik bir düşüş yaşadı 42.997 dolar seviyelerine düştü.

Kaynakça https://u.today/chinas-central-bank-says-all-crypto-related-transactions-are-illegal-bitcoin-plunges-5-percent https://www.channelnewsasia.com/business/china-crypto-currency-transactions-illegal-central-bank-2199551 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim