Anlık Bildirim

Çin üretimi Fenghua 1 ekran kartı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

DirectX ve Vulkan API'lerini destekleyen Çin üretimi Fenghua 1 ekran kartı hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Yeni kartın GFXBench T-Rex testinden geçtiğini gösteren bir video paylaşıldı.

Çin yapımı yeni ekran kartı görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Ekran kartı sektöründe yaşanan tedarik sıkıntıları arttıkça sektöre yeni üreticiler dahil olmaya başladı. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Çinli üretici Innosilion ve Xiandong şirketleri ile ortak geliştirilen Fenghua 1 Type A ekran kartı hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.

GTX 1660 SUPER'e yakın performans

Birçok PC oyununda kullanılan DirectX ve Vulkan API'lerini destekleyen yeni ekran kartı, sahip olduğu teknik özellikler ile düşük-orta seviye ekran kartlarıyla rekabet edebilecek. Bununla birlikte GTX 1660 SUPER’den biraz daha düşük diyebileceğimiz 5 TFLOPS'a kadar performans sunacak. Ayrıca yeni kart, 16 GB'a kadar GDDR6/GDDR6X bellek seçenekleri ile 160 Gpiksel/sn oranına ulaşabilecek.

TechNode'dan Stewart Randall tarafından paylaşılan yeni videoda, Fenghua 1 ekran kartına sahip bir bilgisayarın GFXBench T-Rex testinden geçtiği görülüyor. Yeni ekran kartının test programında verdiği FPS değeri gözükmüyor olsa da, şirketin çalışmalarının devam ettiğini bizlere gösteriyor.

Fenghua 1 Type A ekran kartının yanı sıra, SLI tasarımı ile çift yongaya sahip Fenghua 1 Type B modelini de geliştiren Innosilion, 10 TFLOPS güç sunacak ekran kartı ile RTX 3060 performansına ulaşabilecek. Yeni kartlar şu an için sunucuları hedefliyor olsa da yeni isimlerinlerin dahil olması ile beraber ekran kartı sektöründeki rekabetin artabileceğini söyleyebiliriz.

Kaynakça https://twitter.com/Stewrandall/status/1473823871090532357 https://www.techpowerup.com/289116/chinese-innosilicon-fenghua-no-1-graphics-card-supports-pcie-4-0-hdmi-2-1-gddr6x-directx Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
can run it Crysis?
Yorumu gör »
ti7800
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim