Anlık Bildirim

Çinli elektrikli araç üreticisi HiPhi, üretimi 6 aylığına durdurdu: Mali olarak zor durumda

Çinli premium elektrikli otomobil üreticilerinden HiPhi, operasyonlarını 6 ay kadar durdurma kararı verdiğini açıkladı. Şirketin mali olarak zor durumda olduğu belirtiliyor.
Çinli elektrikli araç üreticisi HiPhi üretimi 6 aylığına durdurdu Tam Boyutta Gör
Pek çok üretici, 2024 yılının elektrikli otomobiller için çalkantılı geçeceğini belirtiyor. Sektörün önde gelen analizcilerinin de aynı fikirde olduğu bu görüşün ardından Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden HiPhi, operasyonlarını 6 ay kadar durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Human Horizons Group'un ürettiği Şangay menşeli premium elektrikli otomobil üreticisi HiPhi, Şangay'daki ana üretim fabrikasında üretimi durdurdu. Mağazalardan yeni sipariş alımına da ara verildi. Çin basınında yer bulan şirket içi mesajlara göre fabrikanın 6 ay kapalı kalması planlanıyor.

Çinli elektrikli araç üreticisi HiPhi üretimi 6 aylığına durdurdu Tam Boyutta Gör

Çalışanların sigortasını ödemekte dahi zorlanıyor

Adını vermek istemeyen çalışanlar, HiPhi'ın "şimdilik" gerekli önlemleri aldığını da ifade etmiş. Örneğin çalışanlar Ocak maaşlarını tam olarak alacak. Fakat 18 Şubat - 18 Mart aralığı itibariyle maaşlarının sadece yüzde 70'ini alabilecekler. Bu aydan sonra ise tüm çalışanlar asgari ücrete geçiş yapacak.

Açıklamada sağlık sigortalarına devam etmek isteyen çalışanların da 25 Şubat'a kadar istifa etmesi gerektiği belirtilmiş. Bu da HiPhi'ın kısa süre içerisinde çalışanlarının sigortasını dahi ödeyemeyeceği mali bir çıkmaza gireceğine işaret ediyor.

HiPhi, geçtiğimiz sene Suudi Arabistan'dan 5.6 milyar dolar yatırım aldığını açıklamıştı. Ayrıca firma, geçtiğimiz aylarda Avrupa'da satışa başlamıştı. Markanın şu anda aktif olarak hem Oslo'da hem de Münih'te iki adet bayisi bulunuyor. HiPhi Avrupa'da X adını verdiği SUV'si ve beş kapılı modeli Z'yi satışa sunmuştu. Her iki modelin fiyatı da 100.000 euro'nun üstündeydi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim