Anlık Bildirim

Çinli Tesla sahipleri araçlarının pedal tertibatına kamera sistemi kurmaya başladı

Otopilot ve fren sisteminin düzgün çalışmamasından şikayet eden Çinli Tesla sahipleri kaza durumunda şuçsuz olduklarını kanıtlayabilmek için araçlarının pedal tertibatına kamera sistemi kuruyor.

Çinli Tesla sahipleri araçlarının pedal tertibatına kamera sistemi kurmaya başladı Tam Boyutta Gör

Çinli Tesla sahipleri, elektrikli otomobillerinin otopilot ve fren sistemin düzgün çalışmamasından şikayetçi. Yaşanan olumsuz olayların ardından araç sahipleri kaza durumunda masumiyetlerini kanıtlayabilmek için otomobillerinin pedal tertibatına kamera sistemi kurmaya başladılar.

Hatılayacağınız üzere Şangay otomobil fuarında Tesla’ya yönelik şok bir protesto yapılmıştı. Fuara katılan bir kadın üzerinde "Arızalı Frenler" yazan bir tişörtle Tesla standındaki bir otomobilin üzerine çıkarak Model 3 aracı ile kaza yaptığını ve fren sistemindeki hata yüzünden ailesi ile birlikte ölümden döndüğünü söylemişti.

Tesla ise Zhang Yazhou isimli kadının iddiaları belgelerle kanıtlanana kadar taviz vermeyeceğini açıkladı. Yaşananların ardından Çin hükümeti, Tesla'nın ülkedeki kalite sorunlarını ele alması için baskılarını yoğunlaştırdı. Elektrikli otomobil üreticisi daha sonra protestocu kadının şikayetlerini daha erken değerlendirmeye almadığı için özür dilese de fren sisteminde arıza olduğu öne sürülen otomobilin ücretini iade etmeyi reddetti.

Çinli Tesla sahipleri araçlarının pedal tertibatına kamera sistemi kurmaya başladı

Pedal görüntüleri kaydedilecek

Çinli Tesla sahipleri pedal aksiyonlarını kayıt altına alarak masumiyetlerini kanıtlayabileceklerine inanıyor. Yayınlanan fotoğraflar ülkedeki birçok kullanıcının fren pedalına doğrultulmuş kamera sistemiyle önlem almaya başladığını ortaya koydu.

Çinli Tesla sahipleri araçlarının pedal tertibatına kamera sistemi kurmaya başladı

Çinliler bu sayede otomobilleriyle herhangi bir kazaya karışmaları durumunda suçlu olmadıklarını kanıtlamak için fren pedalının kullanımıyla eş zamanlı kaza görüntülerini delil olarak sunacaklar. Bu aksiyonlar şüphesiz ki ülkede Tesla'ya yönelik ciddi bir güvensizliğin oluştuğunu gösteriyor. Şirketin imajının zedelenmesi Çin pazarındaki satışları da baltalayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24551 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Tesla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim