Anlık Bildirim

Çinli üretici Geely, koronavirüse karşı "virüs geçirmeyen" otomobil üretecek

Çin'in en büyük otomotiv üreticilerinden Geely, koronavirüs ve diğer olası salgınlara karşı "virüs geçirmeyen" otomobil geliştirmek için kolları sıvadı. Bu iş için 53 milyon dolar kaynak ayrılmış.

Çinli üretici Geely, koronavirüse karşı 'virüs geçirmeyen' otomobil üretecek

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde tespit edilen ve bir anda dünyanın gündemine oturan koronavirüs, ülkenin ekonomisini de derinden etkilemiş durumda. Virüs sebebiyle Çin’deki üretim neredeyse tamamen durma noktasına geldi.

Volvo’nun da sahibi olan Çinli otomotiv devi Geely ise bambaşka bir işe soyundu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, sürücü ve yolcuları koronavirüs dahil tüm virüslerden koruyacak bir otomobil geliştirmek için çalışmalara başlandığı belirtildi. Geely, deyim yerindeyse “virüs geçirmez” araçlar üretmek için 370 milyon yuan yani yaklaşık 53 milyon dolar kaynak ayırmış.

Açıklamada, “Geely Auto’nun Avrupa, Amerika ve Çin’deki Ar-Ge ve tasarım ekipleri bir bütün halinde çalışarak, anti-bakteriyel ve anti-viral özellikleri olan, iklimlendirme sistemleri ile düğmeler ve kollar gibi sıkça dokunulan yüzeylerde kullanılabilecek, çevresel açıdan sürdürülebilir malzemeler geliştirecek” ifadelerine yer verildi.

Çinli üretici Geely, koronavirüse karşı 'virüs geçirmeyen' otomobil üretecek

Geely Auto Başkanı ve CEO’su An Conghui ise “Salgının önlenmesi, daha fazla insanın katılımıyla gerçekleşecek uzun süreli bir çaba gerektiriyor. İnsanlar en yaygın ulaşım aracı olan otomobillerinde çok fazla vakit geçiriyor. Otomobiller insanların ikinci evleri gibi” şeklinde konuştu.

Tesla'nın Biyolojik Silah Savunma Modu ile karşılaştırılıyor

Geely’nin koronavirüs ve diğer muhtemel salgınlara önlem olarak geliştireceği “virüs geçirmeyen araç” projesi, sosyal medya kullanıcıları ve uzmanlar tarafından Tesla’nın Biyolojik Silah Savunma Modu’na benzetildi. Tesla’nın bu sisteminde, standart hava filtrelerinden 10 kat daha etkili olduğu iddia edilen HEPA (Yüksek Verimli Parçacık Yakalama) filtreleri kullanılıyor. Tesla bu filtrelerin havadaki bakteri ve diğer zararlı maddelerin yüzde 99.97’sini temizlediğini söylüyor.

Açıklanan verilere göre, Çin’de 20 binden fazla insanda koronavirüsü tespit edildi. Şimdiye kadar virüs sebebiyle yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüsün en az 26 ülkeye daha yayıldığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim