Anlık Bildirim

Toyota, çip krizi nedeniyle Japonya ve Kuzey Amerika’da üretimi azaltacak

Japon otomobil devi Toyota, 19 Ağustos Perşembe günü yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan çip krizi sebebiyle Japonya ve Kuzey Amerika’da üretimi azaltacağını duyurdu.

Dünyanın en çok araç satan üreticisi konumunda olan Japon otomobil şirketi Toyota’yı da dünya çapında yaşanan çip krizi etkilemişe benziyor.

Çip krizi Toyota'yı da vurdu: Üretim azaltılacak Tam Boyutta Gör

The Wall Street of Journal’ın haberine göre dev şirket, Japonya’da üretimi bu ay %40 azaltacak, bu da üretim hatlarının çoğunu etkileyecek. Kuzey Amerika’da ise %40 ila %60 arasında azalmaya gidilecek. Bu azalmaların da Toyota’nın ürettiği araçlarda 60.000 ila 90.000 arasında bir azalmaya yol açacağı anlamına geldiği belirtiliyor.

Çalışanlar etkilenmeyecek

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Covid-19 ve tedarik zincirimizdeki beklenmedik olaylar sebebiyle Kuzey Amerika’daki araç üretimimizi etkileyen kıtlıklar yaşıyoruz. Şirketimiz bu kıtlık sebebiyle yaşanacak etkileri minimuma indirmek için özenle çalıştı. Ayrıca, üretimdeki kesintilerin personellerimizi etkilemesini beklemiyoruz. Müşterilerimizden ve tedarikçilerimizden bu durum için özür diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Çip krizi Toyota'yı da vurdu: Üretim azaltılacak Tam Boyutta Gör

Toyota şu ana kadar çip sıkıntısından korunmayı başarmıştı ancak artan delta varyantı ve yaşanan sıkıntılar dev otomobil üreticisini de vurdu ve önlem almasını gerektirdi.

Ek olarak, Volkswagen de perşembe günü yaptığı bir açıklamada çip krizi sebebiyle üretimde azalmaya gidebileceğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim