Anlık Bildirim

Cloudflare yeni sunucularında Intel yerine AMD işlemciler kullanacak

Ünlü siber kalkan devi Cloudflare yeni Gen X sunucularında AMD EPYC işlemcileri kullanma kararı aldı. Bu karar verimlilik ve maliyet açısından kazanç sağlayacak.

Cloudflare yeni sunucularında Intel yerine AMD işlemciler kullanacak Tam Boyutta Gör

İnternet genelinde DDoS saldırılarından korunmak dediğiniz zaman akla gelen Cloudflare, bu koruma kalkanını çalıştırmak için haliyle sayısız sunucuya ihtiyaç duyuyor. Bu sunucularda şimdi AMD işlemciler yer alacak.

Daha verimli

Cloudflare trafik saldırılarından korumanın yanı sıra DNS sunucusu ve web güvenliği hizmetleri de sunuyor. Firmanın sistemlerinde kullandığı Gen 9 sunucular Intel Xeon işlemcilere yer vermekteydi. Performansı arttırarak maliyetleri düşürmeyi isteyen Cloudflare yeni Gen X sunucu ailesinde tercihini AMD EPYC işlemcilerden yana kullandı.

Her bir Gen X sunucusunun içerisinde ikinci nesil 48 çekirdekli AMD EPYC 7642 işlemci ve 256GB DDR4-2933MHz RAM bellek yer alıyor. 225W ısıl tasarım gücü Gen 9 sunuculara göre daha düşük.

Cloudflare yüksek performans, enerji verimliliği ve düşük maliyeti bir arada tutmak için 64 yerin 48 çekirdek tercih ettiğini ifade ediyor. Gen X sunucular önümüzdeki haftalardan itibaren bulut sisteminde çalışmaya başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim