Anlık Bildirim

EA'nin Codemasters'ı satın almasının ardından Codemasters yöneticileri şirketten ayrılıyor

Geçtiğimiz aylarda Electronic Arts bildiğiniz gibi yarış oyunu geliştiricisi Codemasters'ı 1.2 milyar dolara satın almıştı. Bu satın alımdan 4 ay sonra yöneticiler şirketten ayrılıyor.

Codemasters yöneticileri şirketten ayrılıyor Tam Boyutta Gör

Özellikle F1 serisi ve Dirt serisi ile tanınan yarış oyunu geliştiricisi Codemasters, bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Electronic Arts tarafından satın alındı. Bu satın alımdan 4 ay sonra şirketten üzücü bir haber geldi.

Yöneticiler Codemasters'tan Ayrıldı

Electronic Arts'ın satın alımının ardından yaklaşık 4 ay geçmiş durumda ve Codemasters'ın yöneticileri şirketten ayırlıyor. Açıklamaya göre CEO Frank Sagnier ve CFO Rashid Varachia'nın ay sonunda Codemasters'tan ayrılacak. Ayrılık ile ilgili bir açıklama yapılmadı ancak bir şirket sözcüsü, bu ayrılığın zaten olacağını sadece süreç hızlı ilerlediği için şimdi ayrıldıklarını söyledi. 

Bu ayrılığın ardından Codemasters'ın ürün geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Clive Moody ve yayıncılık Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Bunney şirketin yönetimini devralacak.

EA'nin Codemasters'ı satın almasının ardından oyuncular için en büyük değişim oyun fiyatları oldu. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde özel fiyatlandırma ile çıkış yapan Codemasters oyunları, ipler EA'nin geçince özel fiyatlandırma olmadan piyasaya sürüldü.Özellikle F1 2021'in fiyatı 500 TL gibi fazlasıyla yüksek bir ücrete sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7269 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Electronic Arts, codemasters ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim