Anlık Bildirim

comScore: Apple ve Google, akıllı telefon pazarının ~%90'ına hakim

Sektörün önemli araştırma kuruluşlarından comScore, Google ve Apple'ın ülkesi olan ABD'de akıllı telefon pazarının son durumunu ortaya koyan araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Sonuçlara göre üretici alanında Apple'ın üstünlüğü sürerken; platform alanında ise Android'in payı ilk defa geriledi.
comScore MobiLens Servisi'nin veri ambarındaki veriler üzerinden elde edilen sonuçlara göre Ocak 2013'de sona eren üç aylık periyottak akıllı telefon kullanıcılarının sayısı bir önceki döneme göre %7 artış ile 129.4 milyona yükseldi.
Veriler üretici bazında değerlendirildiğinde, Apple bir önceki döneme göre %3.5 artış ile ulaştığı %37.8'lik oayı ile liderliğini pekiştirirken; onu payını %1.9 arttırarak %21.4'e yükselten Samsung takip etti. Bu ikilinin arkasında ise HTC %9.7, Motorola %8.6 ve LG %7'lik pazar payları ile sıralandı.
Platform bazında ise Android, açık ara liderliğini sürdürmesine rağmen geçen dönem  %53,6 olan pazar payı ilk defa %1.3 gerileyerek %52,3’e düşerken; iOS ise geçen dönem %34,3 olan payını %3.5 artış ile %37,8’e yükseldi. Bu ikiliyi sırasıyla %5.9 ile Blackberry, %3.1 ile Microsoft (Windows Phone) ve %0.5 ile Symbian takip etti.

comScore: Apple ve Google, akıllı telefon pazarının ~%90'ına hakim
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1648 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim