Anlık Bildirim

Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu: RTX 4090 bile 16 FPS alıyor

Cyberpunk 2077’in Overdrive modu ekran kartlarının yeni Crysis’i olmak için geliyor. Oyuna tam ışın izleme desteği gelirken en güçlü donanımlar bile bir hayli zorlanacak.
Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu! Tam Boyutta Gör
CD Projekt Red tarafından 2020 yılında optimizasyon sorunlarıyla piyasaya sürülen Cyberpunk 2077, yapılan güncellemelerin ardından her anlamda en iyi dönemlerini yaşıyor. Satışları hiç olmadığı kadar artan oyuna çok yakında tam ışın izleme olarak da bilinen “Path Tracing” desteği getiriliyor. Ancak bu ayarlar açıldığında RTX 4090 bile yetersiz kalıyor olacak.

Cyberpunk 2077 Overdrive için RTX 4090 bile yetmiyor

Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu! Tam Boyutta Gör
11 Nisan'da çıkacak olan ücretsiz Cyberpunk 2077 güncellemesi oyuna Ray Tracing: Overdrive modunu getiriyor. Path Tracing ile oyunun her noktasında ışın izleme aktif hale gelirken görsel kalite ise adeta katlanıyor. Elbette bu kalite artışı aynı zamanda yoğun bir işlem gücü de gerektiriyor. Yayınlanan videoda halihazırda piyasada bulunan en güçlü ekran kartı olan GeForce RTX 4090’ın sergilediği performans görülüyor. Görünüşe göre Cyberpunk 2077 Overdrive modu ekran kartları için yeni Crysis olacak.

 

Cyberpunk 2077 Overdrive modu yeni Crysis oldu! Tam Boyutta Gör
4K çözünürlükte DLSS kapalı ve RT açık olduğunda RTX 4090’ın zaman zaman 16 FPS’e düştüğü görülüyor. Çoğu durumda RTX 4090’ın oynanabilir seviyenin altında kaldığı görülüyor. Ancak DLSS aktif hale getirildiğinde ise performansa sıçrama yaşanıyor ve kara hızları 117-138 FPS’e yükseliyor. Cyberpunk 2077 "Overdrive Modu" aynı zamanda çok sayıda ışın izlemeli kaynaktan gelen ışığın görünümünü kopyalayabilen bir teknoloji olan RTX Direct Illumination'ı da getiriyor. RTXDI ve tam ışın izleme ile oyuncular, birçok kaynaktan doğru şekilde gelen daha yumuşak ve gerçekçi gölgeler elde ediyor. Açıkçası bu sunulan görseller ve ışığın doğru şekilde ilerlemesi oyunlarda daha önce olan bir şey değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13013 kez okundu.
34 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyberpunk 2077, GeForce RTX 4090 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim