Anlık Bildirim

Cyberpunk 2077 PC performans testleri ve oynanış süresi

Yılın en çok beklenen oyunu Cyberpunk 2077, basına dağıtılmış durumda ve dün akşam saatlerinde incelemeler yayınlandı. Şimdi de PC için yapılan performans testleri ortaya çıktı.

Cyberpunk 2077 PC performans testleri ve oynanış süresi Tam Boyutta Gör

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini CD Projekt Red'in yaptığı Cyberpunk 2077, birkaç gündür basın tarafından oynanabiliyor. Ön sipariş veren oyuncular da şu anda ön yükleme yapabilir. Basın kuruluşları oyunu oynmaya başlayınca da tüm bilgiler yavaş yavaş gelmeye başladı.

Oyunun incelemelerine genel olarak bakıldığında, oyunun iyi olduğunu ancak hala hatalar içerdiğini görüyoruz. Elbette ilk gün yayınlanacak olan yamadan sonra oyunu bir kez daha değerlendirmek gerek. Ancak şu an için oyunda oyun içi hataların olduğunu ve performans konusunda sıkıntılar olduğunu söyleyebiliriz.

Performans testlerine geçmeden önce oyunun oynanış süresinden de bahsedelim çünkü bir diğer eleştirilen konu da o. Oyunun sadece ana hikayesini oynamanın yaklaşık 20 - 30 saat sürdüğü söylenmiş genel olarak. Ortalama seviyede yan görev yapıldığında bu süre 40 - 50 saatlere çıkıyor. Ancak oyunu tamamen bitirmeye çalıştığınızda 100 saati bulduğu hatta geçtiği söylenmiş. Ayrıca oyunun çok ayrıntılı olduğu, ana hikaye süresinin oyunu keşfetmeye yetmediğini de birçok editör aktarmış.

PC Performans Testleri

Güncelleme: Bu testler, oyunun çıkış öncesi verseyonunda yapıldığı için CD Projekt Red, Tom's Hardware isimli siteden testlerin kaldırılmasını istedi. Oyunun tam sürümü için testler yakın zamanda paylaşılır ancak çıkış öncesi sorunların neredeyse hiçbiri yok.

Paylaşılan performans testlerine göre oyunun şu anda bariz bir şekilde performans sorunları olduğunu söylemek gerek. CD Projekt Red'in açıkladığı sistem gereksinimleri ve FPS beklentisi şu anda karşılanmıyor. Aşağıda oyun için paylaşılan ayrıntılı sistem gereksinimlerini bulabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 PC performans testleri ve oynanış süresi Tam Boyutta Gör

Yüksek donanımlı sistemlerde oyunun iyi çalıştığını aslında yine görebiliyoruz ancak düşük donanımlarda beklenenden çok daha düşük bir performans gözüküyor. Özellikle GTX 1060 6GB, 1920x1080 Medium ayarlarda 40 FPS'i geçemiyor. Aşağıdaki galeriye bakarak Tom's Hardware isimli sitenin performans testlerini görebilirsiniz. Görsellerin sol üst tarafında testin hangi ayarlarda yapıldığı yazıyor. İlk gün yaması ile birlikte ya da ileride gelebilecek yama ile birlikte de daha iyi optimize edilmiş bir oyun ve daha yüksek FPS'leri görebileceğimizi hatırlatalım.

Kullanılan ekran kartlarını da tabloda görebilirsiniz. Test edilen sistemin geri kalan parçaları şu şekilde:

Intel Core i9-9900K
MSI MEG Z390 Ace
Corsair 2x16GB DDR4-3600 CL16
XPG SX8200 Pro 2TB
Seasonic Focus 850 Platinum
Corsair Hydro H150i Pro RGB
Phanteks Enthoo Pro M

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20331 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, cyberpunk 2077 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim