Anlık Bildirim

Elektrikli Dacia Spring'in Türkiye lansmanı gelecek yıla ertelenebilir

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Spring'e önümüzdeki yıl yeni bir motor seçeneği ekleneceğini, aracı tüm yenilikleriyle getirmek istedikleri için lansmanın 2023'e ertelenebileceğini belirtti.

Dacia Spring'in Türkiye lansmanı gelecek yıla ertelenebilir Tam Boyutta Gör

İlk etapta bu yılın başında Türkiye'ye gelmesi planlanan Dacia Jogger'ın üçüncü çeyreğe kaldığını öğrenmiştik. Ancak görünen o ki bu durum sadece Jogger için geçerli değil. Dacia Spring'in Türkiye lansmanı da ertelenebilir.

Yeni Jogger’ın uluslararası basın test sürüşü organizasyonunda konuşan Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, Jogger'ı şu anda getirebileceklerini ancak tedarik sıkıntısı nedeniyle yeterli sayıda araç getiremeyeceklerini ve müşteriye "araç yok" demek istemediklerini belirtti. Ayrıca yüzde 60 vergi dilimini hedeflediklerini dile getiren Çağdaş, bu nedenle tedarik sorununun azalacağı, ekonominin daha stabil olacağı ve ÖTV matrahlarının artacağı öngörüsü ile yeni Dacia Jogger'ı eylülde pazara sunacaklarını söyledi.

"Spring'i tüm yenilikleriyle getirmek istiyoruz"

Berk Çağdaş, Dacia Spring’in Türkiye pazarına sunulmasına yönelik takvimle ilgili de açıklama yaparak, “Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bir lansmanı tek bir motor seçeneği ile yapmak Türkiye gibi pazarlarda son derece sakıncalı. Önümüzdeki yıl Dacia Spring’in yeni bir elektrikli motor daha olacak.

Zoe standartlarında bir motor olacak. Şu anda Dacia ile masadayız. Bir ihtimal Dacia Spring lansmanını önümüzdeki yılbaşına bırakabiliriz. Çünkü iki motorla getirmek istiyoruz. Ayrıca logo ve ön panel de değişmiş olacak. Lansmanı yaparken aracı tüm yenilikleri ile getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Çağdaş, Renault Megan e-Tech modelinin lansmanının da üretim şartlarındaki iyileşmeye paralel yılın ikinci yarısında getirileceğini söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4821 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, dacia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim