Anlık Bildirim

Vuran 4x4 Havan Aracı'nda ilk ihracat için imzalar atıldı

ASELSAN'ın 120 milimetre havan silah sistemi Alkar'ın kullanıldığı Vuran 4x4 Havan Aracı, yüksek hareket ve beka kabiliyetiyle zorlu iklimsel ve coğrafi koşullarda görev yapabiliyor.

vuran 4x4 havan aracı Tam Boyutta Gör

Türk savunma sanayi firmaları BMC ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen Vuran 4x4 Havan Aracı'nın ilk ihracatı Kosova'ya yapıldı. BMC tarafından üretilen Vuran 4x4 Çok Amaçlı Zırhlı Araç bir süredir Türk güvenlik güçlerinin envanterinde görev yapıyor.

Vuran 4x4 Havan Aracı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları ve operasyonel kabiliyetlerine yönelik girdileri ve geri dönüşleri doğrultusunda Vuran 4x4'ün farklı konfigürasyonları geliştirildi. Bu kapsamda, BMC ve ASELSAN tarafından geliştirilen Vuran 4x4 Havan Aracı da güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu muharebe tecrübesi ve vizyonunun Türk savunma sanayinin dinamikleriyle buluşturularak Türk mühendisleri tarafından ürüne dönüştürülmesiyle ortaya çıkan Vuran 4x4 Havan Aracı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin referansıyla yurt dışında da ilgi gördü.

vuran 4x4 havan aracı arka Tam Boyutta Gör


Vuran 4x4 Havan Aracı'nın ilk ihracat haberi de Kosova'dan geldi. Son dönemde Balkanlar'a yönelik gerçekleştirdiği ihracat başarılarına bir yenisini ekleyen BMC, Vuran 4x4 Havan Aracı'nın ilk yurt dışı satışını Kosova Savunma Bakanlığı ile imzaladığı sözleşme kapsamında gerçekleştirdi.

Vuran 4x4 Havan Aracı’ndan ilk etapta 2 adet üretilip teslim edilecek. Araçların üretimi BMC ve ASELSAN ortaklığında yapılacak. ASELSAN'ın 120 milimetre havan silah sistemi Alkar'ın kullanıldığı araç, yüksek hareket ve beka kabiliyetiyle zorlu iklimsel ve coğrafi koşullarda görev yapabiliyor.

Vuran 4x4 Havan Aracı'nda kullanılan Alkar silah sisteminin teknik özellikleri şöyle:

  • Namlu : 120 mm Yivli Havan
  • Menzil : En Az 1500 m - En Çok 8000 m
  • Namlu Uzunluğu : 1900 mm
  • Geri Tepme Kuvveti : < 25 ton
  • Atışa Hazırlanma Süresi : < 1 dakika
  • Mevzi Değiştirme Hazırlık Süresi : < 10 saniye
  • Atış Tahditleri : Yan ± 3200 milyem - Yükseliş 800 - 1200 milyem
  • Fiziksel Özellikler : En 1450 mm - Boy 2450 mm - Yükseklik 1100 mm
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim