Anlık Bildirim

Kripto para dünyası yerle bir: Sebep Binance-FTX kavgası

Binance ve FTX arasında yaşanan bilek güreşi Binance patronunun zaferi ile sonuçlandı ancak piyasaya yükü kaldıramayınca çöktü. Kavgadan zararlı çıkan yine gariban yatırımcı oldu. 
Bitcoin Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günlerde lobicilik konusunda Binance ve FTX borsası arasında çıkan kıvılcım yangına dönüştü. FTX borsasının coini FTT yüzde 85 çakılırken kripto para piyasası da dibi boyladı.

Binance ve FTX kavgası

Binance patronu Changpeng Zhao’nun FTX borsası patronunu ABD’de karşı lobi yapmakla suçlayarak elindeki FTT tokenleri satacağını açıklaması ile başlayan kıvılcım piyasayı adeta kül etti.

CZ’nin 560 milyon dolar değerindeki FTT varlığını satacağını açıklaması FTX borsasını panikletti. Zaten sabıkalı olan Sam Bankman Fried, nakit bulabilmek için önce elindeki SOL birikimini sattı ve SOL düşüşe geçti. Sonrasında Bitget borsasında bulunan BIT varlıklarını sattı ki anlaşmaya göre bunları 3 yıl satmaması gerekiyordu. Bitget borsası karşılık olarak elindeki FTT varlıklarını satacağını söyleyince işler iyice karıştı.

Bu süreçte Bitcoin 19 bin dolar sınırına, FTT ise 13$ sınırına geldi. Sonunda FTX borsası pes etti ve Binance çatısı altında birleşeceğini duyurdu. Bu haberle Bitcoin fiyatı 20700$ sınırına çıktı ve FTT coin de 22$ seviyelerine geri geldi. Tam bu esnada Coinbase borsasının sunucularının sıkıntı yaşadığı haberi geldi.

Zaten kırılgan olan piyasa bu kadar iniş çıkışa dayanamadı ve Bitcoin kendisini 17100 dolarda buldu. FTT ise 2.5$ seviyesine kadar indi. Hali hazırda Bitcoin 18000$ barajını aşmaya çalışıyor ve FTT de 5$ üzerinde kalmaya çalışıyor. Binance ve FTX patronlarının el ele tüm piyasayı yerle bir ettiğini iddia eden binlerce yatırımcı sosyal medya üzerinde ateş püskürüyor ancak yine ocaklar karardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5879 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Binance ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim