Anlık Bildirim

Ethereum'dan yeni rekor: 1250$ değerini aştı

Ethereum Blockchain'inin kripto parası olan Ether yeni yılın ilk günlerinden beri sürdürüğü yükselişinde önemli bir rekora imza attı. Ether 1266$ değeri ile tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı.
Ethereum Blokckchain'inde yer alan kripto para Ether, 2018'in ilk günlerinde yükselişe geçmiş ve geçtiğimiz hafta ilk kez 1000$ değerini aşmayı başarmıştı. Bu önemli yükselişine rağmen Ripple'ın da aynı zaman zarfında değerini 3.81$'a kadar yükseltmesi nedeniyle kripto para piyasasında üçüncü sırada yer alan Ether, bugün hem yeni bir rekora imza attı hem de tekrar Ripple'ı geçmeyi başardı.


122 milyar dolarlık hacme ulaştı 

Dün akşam saatlerinden itibaren Ether'de meydana gelen yukarı yönlü hareket Ether'in gün içinde 1266$ değerine ulaşmasını sağladı. Bu değer ile tüm zamanların rekorunu kıran Ether'in piyasa değeri ise 122 milyar dolara ulaştı. Aynı dakikalarda Coinmarketcap verilerine göre Ripple'ın değeri ise 3.19$ civarındaydı. 123 milyar dolarlık ticaret hacmiyle halen Ether'in üstünde yer alan Ripple'da sadece birkaç dakika içinde meydana gelen yüzde 15'lik düşüş ise dengeleri değiştirdi ve Ether, piyasa hacmi itibariyle Ripple'ı geride bıraktı.


Tabi aslında pek de gerçekçi olmayan bu düşüşün nedenini belirtmekte fayda var. Coinmarketcap, Güney Kore borsalarındaki dengesiz fiyatlanmalar nedeniyle Ripple'ın değerini hesaplarken Güney Kore borsalarındaki değerleri kullanmayı, geçici bir süreliğine, bıraktı. Yani Coinmarketcap'teki Ripple'ın değeri aslında Güney Kore borsalarındaki Ripple hacminin göz ardı edilmesiyle oluşturulmuş durumda. Güney Kore borsaları Ripple'da son 24 saatte gerçekleşen işlem hacminin neredeyse yarısını(yüzde 46) oluşturduğundan bu borsalardaki değerin hesaba katılmaması Coinmarketcap verilerinin Ripple'ın gerçek değerinden uzaklaşmasına neden olurken alınan bu karara Twitter'dan sert tepkiler geldi.


Ripple'da yaşanan anlık düşüş 

Alınan karar sonucu oluşan değer farkını şu şekilde gözlemlemek mümkün: Şu sıralar Coinmarketcap'te Ripple'ın değeri 2.50$ civarındayken Güney Kore'nin önde gelen kripto para borsalarından Bithump'da ise Ripple'ın değeri 3.80$ civarında. Güney Kore merkezli borsaların dışında kalan borsalarda ise Ripple 2.40$ ile 2.65$ arasından işlem görüyor.


260 milyar dolarlık ticaret hacmi ile Ethereum ve Ripple arasındaki rekabeti adeta uzaktan seyreden Bitcoin ise gün içinde yüzde 10'a varan değer kaybı yaşadı. Hafta sonunda çıkış yakalayan ve 18.000$ seviyelerini zorlayan Bitcoin'in değeri şu sıralar 15.500$ seviyelerinde. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim