Anlık Bildirim

Uçan baz istasyonu Dronecell, doğal afetlerde kullanılacak

Turkcell, ilk uçan baz istasyonu Dronecell'i hizmete sundu. 4.5G hizmeti vermek için geliştirilen Dronecell, güçlü bir baz istasyonu olarak öncelikle doğal afetlerde ve acil durumlarda görev alacak.

Uçan baz istasyonu Dronecell, doğal afetlerde kullanılacak Tam Boyutta Gör
 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren drone’lar, günümüzde pek çok alanda aktif olarak kullanılıyor. Drone’ların Türkiye’deki kullanım alanlarına bir yenisini ekleyen Turkcell de ilk uçan baz istasyonu Dronecell’i hizmete sundu. Dronecell, özellikle afetler ve acil durumlarda görev alacak.

Turkcell, ilk uçan baz istasyonu Dronecell’i hizmete sundu. Şirket tarafından 4.5G hizmeti vermek amacıyla geliştirilen Dronecell, güçlü bir baz istasyonu olarak istenen her yerde havalanıp kara ile bağlantısı olmadan ses ve data hizmeti sağlayıcı olarak görev yapacak. Otomatik pilot özelliğine de sahip olan uçan baz istasyonu, koordinatları girilen noktaya kendisi ulaşabiliyor. Bu noktaya ulaştığında motorlarını kapatarak sabit bir çekim noktası gibi 4.5G internet bağlantısı hizmeti sunuyor.

Dronecell kullanım alanları 

Dronecell’in kullanım amacındaki öncelik deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerde ve acil durumlarda arama kurtarma ekiplerine iletişim desteği sağlamak olacak. Bunun dışında konser, maç, miting gibi insanların geçici ama yoğun olarak toplandığı sosyal alanlarda daha hızlı iletişim sağlamak için de kullanılabilecek.

Havadan mobil 4.5G hizmeti sunan Dronecell, Turkcell şebekesi üzerinden veri haberleşmesi yapan akıllı cihazlarda bilgi topluyor ve nesnelerin internetine mobil ulaşım sağlıyor. Özellikle tarım alanları, akıllı su ve elektrik saatleri, barajlar, inşaat şantiyeleri ve madenler gibi alanlarda bulunan IoT cihazlarının akıllı sensörlerinden toplanan bilgilerin işlenip ilgili kişilerin cep telefonuna iletilmesini sağlıyor.

Dronecell Teknik Özellikleri

  • Çapı 80 cm’lik 8 pervane
  • 50 kg taşıma kapasitesi
  • 4.5G teknolojisi ile 300 Mbps’a kadar veri indirme hızı
  • 120 metreye kadar yükseklikte 40 dk havada kalma imkanı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim