Anlık Bildirim

Disney+ ve Atatürk dizisi hakkında TBMM'den açıklama! Yaptırımlar yolda

Atatürk dizisini yayınlamayan Disney+ için TBMM'den ilk açıklama geldi. RTÜK tarafından başlatılan incelemeye ek olarak lisans iptali, bant daraltma ve reklam yasağı gibi kısıtlamalar yolda.
Disney+ ve Atatürk dizisi hakkında TBMM'den açıklama! Tam Boyutta Gör
Disney Plus’ın tüm dünya ile aynı zamanda 29 Ekim tarihinde yayınlanası planlanan “Atatürk” dizisi hakkında TBMM'den açıklama geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lisans iptali, bant daraltma ve reklam yasağı gibi kısıtlamalar yolda

Bildiğiniz üzere Disney Plus, tüm dünyada yayınlanacak olan ''Atatürk'' dizisini Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin lobi faaliyetleri sonucunda platformunda yayınlamama kararı aldı. Disney Türkiye’den yapılan açıklamada ise, ''Atatürk 29 Ekim’den itibaren FOX ekranlarında ve sinemalarda'' olacağı belirtilmişti. Bunun ardından RTÜK ise bir inceleme başlattı. Ancak tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Bugün ise Atatürk dizisini yayınlamayan Disney+ için TBMM'den ilk açıklama geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Disney Plus'ın aldığı kararı eleştirerek ciddi yaptırımların yolda olduğunu belirtti. TBMM'den ilk gelen açıklama şu şekilde:

"Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez.  Bu tavır 85 milyona yapılmış bir tavırdır. Biz meclis açıldığında Disney Plus Türkiye yetkililerini çağırıp iptal gerekçelerini komisyonumuza açıklamalarını isteyeceğiz. Bilgi Teknolojileri Kurumunu göreve çağırıyoruz. Disney Plus'ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz.

Disney Plus hukuku arkadan dolanmak suretiyle kendilerine başka çözüm yolları buluyorlar. Ticari faaliyetlerinin engellenmesi ya da yasaklanması en doğru kararlardan biridir. Ama topyekün, lisansın iptali dahil her konunun konuşulmasına ve en sert yaptırımların uygulanmasını talep edeceğiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu olarak.

 Güncelleniyor...

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6438 kez okundu.
28 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tbmm, disneyplus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim