Anlık Bildirim

DJI’a kötü haber: Kara listeye alındı

Uygur Türklerine ve diğer etnik gruplara insan hakları ihlallerine sebep olacak şekilde teknoloji kullanan Çinli firmalar teker teker ABD ambargosuna takılıyor. Şimdi de DJI kara listeye alındı.

DJI Tam Boyutta Gör

Huawei de dahil son dönemde Uygur Türklerinin Sincan özek bölgesinde insan hakları ihlallerine verecek derecede kısıtlanması, kamplara alınması, takip edilmesi gibi eylemlerde rol alan Çinli firmalara ABD tarafından ambargo uygulanıyor. Son olarak ünlü Drone üreticisi DJI da yatırım yasağına takıldı. 

DJI’a şok haber

Ticari Drone sektörünün lideri konumundaki DJI özellikle Uygur toplama kamplarını izleyen teknolojiler geliştirmekle gündeme gelmişti. Çin’in insan hakları ihlallerine sert tepki gösteren ABD ise yeni yatırım yasaklarını duyurdu. 

Çin’in yükselen yıldızı olan yonga dökümcüsü SMIC ve DJI da dahil 8 Çinli firmaya yatırım yasağı getirildi. Bu firmalar zaten ABD menşeli herhangi bir firmadan tedarik yapamıyordu. Şimdi herhangi bir ABD firması bu firmalara yatırım yapamayacak. 

DJI bu yasak ile biraz daha sarsılacak zira önemli yatırımcılarından Kleiner Perkins ABD kaynaklı. Sonraki dönemde de ABD’den yatırım alamayacak. Geçtiğimiz hafta da Çinli Time Sense yapay zekâ firmasına ekonomik ambargo uygulanmıştı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim