Anlık Bildirim

Doğal gaz faturalarına iklim düzenlemesi gelebilir

AK Parti'nin TBMM'ye sunmayı planladığı düzenlemeye göre doğal gazda sıcak şehirlerde daha pahalı, soğuk şehirlerde daha ucuz doğal gaz tarifesine geçilmesi planlanıyor.

Doğal gaz iklim tarifesi nedir? Tam Boyutta Gör

Yeni yılda doğal gazda kademeli tarife uygulamasına geçilmesi planlanıyor. AK Parti’nin planladığı kanun teklifine göre doğal gazda iklim şartları ve bölgelerin tükettiği miktara göre fiyatlandırma uygulamasına geçilebilir. İlgili teklifin yeni yılda TBMM gündemine getirileceği belirtiliyor.

Elektrikte tüketim miktarına göre fiyatlandırma sistemini hayata geçirmek isteyen AK Parti, doğalgazda ise bölge bölge, şehir şehir farklı fiyat tarifesi uygulamak istiyor. Doğal gazın çok tüketildiği şehirlerde ücret daha düşük, doğal gazın az tüketildiği ılıman şehirlerde ise ücretin daha yüksek olması planlanıyor. Ücretlendirme konusunda Enerji Bakanlığı ile doğal gaz dağıtım şirketlerinin yapacağı teknik çalışma sonucunda kademe belirlenecek.

Türkiye Gazetesi’nde belirtilene göre AK Parti kaynakları “Kars’ta bir ayda tüketilen doğalgaz, Antalya’da belki de bir yılda tüketilmiyordur. Bütün iller için ilk kademeyi örneğin 100 birim olarak belirlerseniz, kışı hafif geçiren yerler hep düşük kademeden fatura ödeyecektir. Çünkü doğudaki bir ilde tüketilen doğalgaz ile Akdeniz’deki tüketim aynı olmayacaktır. Adana’da oturan biri doğudaki bir ilden çok daha az tüketecek ve tüketim miktarı az olacağı için sürekli düşük kademeden ödeme yapacaktır. Bu adaletsizliğe yol açar” değerlendirmesini yaptı.

Sıcak şehirlerdekilerin elektrik ve doğal gaz faturaları artacak

Doğal gazda iklimi göre tarifelendirilme yapılacak ancak elektrikte böyle bir uygulama olmayacak. Elekrikte çok tüketen, daha çok fatura ödeyecek. Doğal gaz ve elektrikte kademeli tarifeye geçilirse sıcak şehirde yaşayanlar olumsuz etkilenecek. Kışın pahalı doğal gaz tarifesi uygulanacak. Yaz aylarında da klimanın etkisiyle elektrik tüketimimi artacak ve daha pahalı elektrik tarifesi uygulanacak. Sıcak şehirdekiler diğer şehirlere göre yazın elektriği, kışın doğal gazı daha pahalıya kullanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5762 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
doğal gaz, Türkiye Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim