Anlık Bildirim

DSÖ'den Sinovac aşısının kullanımı için acil onay verildi

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada Çin'in ürettiği Sinova-CoronaVac aşısının acil kullanımına onay verdiğini duyurdu. Böylece aşının uluslararası düzeyde etkinliğine dair güvence sağlanmış oldu.

DSÖ'den Sinovac kullanımına onay verildi

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sinovac-CoronoVac aşısının tam anlamıyla onaylandığı belirtildi. DSÖ'ye Covid-19 aşılarının kullanımı konusunda danışmanlık yapan Stratejik Uzmanlar Dayanışma Grubu'nun (SAGE) da Sinovac'a yönelik araştırma sonuçlarını aktardığı açıklamada, "Mevcut kanıtlara dayanarak DSÖ, bu aşının 18 yaş ve üstü yetişkinlerde iki ila dört hafta arayla iki dozluk bir programda kullanılmasını önermektedir" ifadesi kullanıldı. 

Sinovac aşısının etkinliğine ilişkin sonuçların da paylaşıldığı açıklamada, aşılananların %51'inde semptomatik hastalıkların önlediği kaydedildi. Açıklamanın devamında araştırma yapılan Sinovac aşısı olan kişilerin %100'ünde ağır vakaların ve hastaneye yatışların önlendiği vurgulandı. 

DSÖ'nün Çin'in geliştirdiği bu aşıya acil kullanıma onayı için DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bugün Sinovac-CoronaVac aşısının güvenli ve etkili olduğu tespit edildikten sonra DSÖ acil kullanım listesine alındığını duyurmaktan mutluluk duyarım" dedi. 

Örgüt, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği Covid-19 aşısına, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısına, Hindistan Serum Enstitüsünün (SII) ürettiği aşıya, ardından da Moderna ve Janssen firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim