Anlık Bildirim

Dünyada Yılın Otomobili seçildi: İşte kazanan model

New York Otomobil Fuarı'nda düzenlenen törende 2023 Dünyada Yılın Otomobili kazananı açıklandı. Yılın otomobili unvanı üst üste ikinci kez Hyundai'ye ait bir modele gitti.

Dünyada Yılın Otomobili seçildi: İşte kazanan model Tam Boyutta Gör

2023 Dünyada Yılın Otomobili ödülünün kazananı açıklandı. 32 ülkeden 100 otomotiv gazetecisinden oluşan jüri, final turunda BMW X1/iX1 ve Kia Niro'yu geride bırakan elektrikli Hyundai Ioniq 6'yı ödüle layık görüldü. Böylelikle yılın otomobili ünvanı üst üste ikinci kez Hyundai modeline gitmiş oldu.

Koreli araç sadece "Dünyada Yılın Otomobili" ana adaylığında değil aynı zamanda "Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili" ve "Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı" ödüllerini de kazandı. İlginçtir ki 2022 yılında Hyundai Ioniq 5 modeli de aynı kategorilerde ödül kazanmıştı.

Dünyada Yılın Otomobili seçildi: İşte kazanan model Tam Boyutta Gör

800 V batarya sistemi ve 614 km menzil

E-GMP mimarisi üzerine inşa edilen Hyundai Ioniq 6, 800 V batarya sistemiyle donatıldı. Bu teknoloji aracın bataryasının 18 dakika içinde %10'dan %80 doluma ulaşmasını sağlıyor. Tek şarjla 614 km menzil sunan Ioniq 6'nın 0.21 cd ile otomobiller arasında en düşük sürtünme katsayılarından birine sahip olduğunu belirtelim.

Dünyada Yılın Otomobili seçildi: İşte kazanan model Tam Boyutta Gör

Diğer kategorilerde Lucid Air 'Yılın Lüks Otomobili' seçilirken, Kia EV6 GT 'Yılın Performans Otomobili' ödülünü aldı. Araç oylamada yeni Nissan Z ve Toyota GR Corolla'yı geride bıraktı. 'Yılın Şehir Otomobili' ödülü ise Citroen C3'e gitti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19403 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2023, dünyada yılın otomobili ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim