Anlık Bildirim

Steve Jobs tarafından yazılan reklam metni rekor fiyata satıldı

Steve Jobs’ın Apple-1 bilgisayarı piyasaya çıkmadan önce yapılacak reklam için hazırladığı el yazısı metin açık arttırmaya çıkarıldı ve rekor fiyattan alıcı buldu. 
Apple-1 Tam Boyutta Gör
Teknoloji dünyasına başta Apple olmak üzere sayısız yenilik bırakarak hayata veda eden Steve Jobs’un zaman zaman özel eşyaları veya çalışma döneminde ortaya çıkardığı ürünler açık arttırma ile rekor fiyata satılıyor. Son olarak bir metin kâğıdı satıldı.

Apple-1 reklam metni rekor fiyata satıldı

Steve Jobs’ın Apple-1 bilgisayarı için Mart 1976 tarihinde yapılan reklama yazdığı metin, bu hafta bir açık arttırmada 175 bin dolar karşılığında satıldı. Bugüne kadar en yüksek fiyata satılan kâğıt parçası da bu oldu. Apple-1 bilgisayarının kendisi de bir açık arttırmada 400 bin dolara satılmıştı.

Steve Jobs reklam metnini bir defter sayfasına yazmıştı. Jobs bilgisayarın teknik özelliklerinden bahsederken potansiyeli hakkında kendi yorumlarını katmaktan da geri durmamış. Apple-1 bilgisayarında o dönem 8K RAM, dahili klavye, video çıkışı gibi ses getiren özellikler yer alıyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim