Anlık Bildirim

Samsung ve Intel'den iş birliği: Dünyanın ilk CXL 2.0 destekli DRAM'i tanıtıldı

Samsung, sektörün ilk CXL (Compute Express Link) standardına sahip belleğini geliştirdiklerini duyurdu. Şirket, Xeon platformu için en iyi desteği sağlamak için Intel ile birlikte çalıştı.
Samsung CXL 2.0 DRAM Tam Boyutta Gör
Samsung, yepyeni CXL 2.0 standardına sahip dünyanın ilk DRAM ürününü tanıttı. Sunucularla birlikte yüksek performanslı bilgisayarlarda kullanılması amaçlanan 128GB DRAM yongası, Intel Xeon platformu ile çalışıyor. 2022’de tanıtılan CXL 1.1 DRAM’e kıyasla ne gibi geliştirmeler var bakalım.

CXL 2.0 DRAM, bellek havuzunu destekliyor

CXL 2.0 DRAM bellek havuzu Tam Boyutta Gör
Yeni CXL standardı, PCIe 5.0 standardını destekliyor ve 35Gbps’e kadar veri aktarım bant genişliği sunuyor. CXL 2.0, bir havuz oluşturmak için sunucu platformunda birden fazla CXL bellek bloğunu birbirine bağlayan, gerektiğinde ana bilgisayarların havuzdan dinamik olarak bellek ayırmasını sağlayan bir bellek yönetim tekniği olan bellek havuzlamasını destekliyor. Bu yongalar, bir sunucudaki ana DRAM’e daha fazla bant genişliği ve kapasite ekleyerek daha hızlı yapay zeka ve makine öğrenimi performansı sunuyor.

CXL 2.0 DRAM üretimi ne zaman başlayacak?

Samsung, CXL 2.0 DRAM yongalarının seri üretimine 2023 sonunda başlayacak. Yeni yongalar, yüksek performanslı bilgisayar ve sunucular için çeşitli kapasitelerde müşterilere sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim