Anlık Bildirim

GDDR6 üretiminde şimdiden sıkıntı işaretleri

Yeni nesil ekran kartlarında yer alacak GDDR6 belleklere farklı sektörlerden de ilgi var. Üreticiler yeterli verimliliği yakalayamazsa bir süre önceki üretim sıkıntıları yeniden başlayacak.

Son dönemde pek çok faktörün etkilemesiyle gerek ekran kartı üretiminde gerek NAND bellek üretiminde gerekse de DRAM üretiminde sıkıntılar oluştu ve fiyatlar yükseldi. Sistem toplamak isteyen kullanıcılar da bundan muzdarip oldu. Yavaş yavaş durumlar düzelmeye başlamışken şimdi de GDDR6 sıkıntısı çıktı.

Talep çok

Hem Nvidia hem de AMD tarafında yeni nesil ekran kartlarında yer alması beklenen GDDR6 bellek üretimine Micron ve Samsung gibi üreticiler tarafından başlanmış durumda. Daha geniş bant genişliği ve daha iyi enerji verimliliği sunan GDDR6 bellekler sadece ekran kartı üreticilerinin radarında değil.

Sektörel analizlere göre farklı alanlarda da GDDR6 belleklere ihtiyaç duyulacak. Bunlar arasında yapay zeka teknolojileri, otomotiv sektörü, sanal gerçeklik sektörü, 8K video işleme, kripto para madenciliği şeklinde sıralanıyor.

Uzmanlar GDDR6 üretiminin hızlı bir şekilde verimliliğe oturtulmasını ve her sektöre cevap verecek kapasiteye ulaşmasının şart olduğunu ifade ediyor. Aksi takdirde yeni ekran kartları piyasaya çıkar çıkmaz fiyatlarda keskin yükselişler yaşanabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3638 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim