Anlık Bildirim

Radeon Vega 20 ile XGMI bağlantısı gelebilir

Nvidia’nın NVLink iç bağlantısına alternatif olarak AMD de XGMI arayüzünü hazırlıyor. Radeon Vega 20 grafik biriminde bu sayede daha yüksek bant genişliği elde edilecek.

AMD’nin 7nm sürecinde tasarladığı Vega 20 mimarisi için geri sayım devam ederken önemli bir değişikliğe işaret ediliyor. Yeni mimaride daha hızlı iç bağlantı teknolojisine yer verilecek.

XGMI nedir?

AMDGPU Linux sürücü yamasında fark edilen satırlara göre Vega 20 mimarisinde XGMI adında bir bağlantı arayüzünden bahsediliyor. Nvidia NVLink rakibi olarak gösterilen XGMI firmanın Infinity Fabric teknolojisini temel alıyor.

Intel’in FSB tanımına denk gelen Hyper Transport üzerinde şekillenen Infinity Fabric, entegre devrelerin birbiri ile iletişim kurmasını sağlıyor. Çeşitli optimizasyonlara sahip olan ve açık kaynak geliştirilen Infinity Fabric bant genişlikleri platforma göre 30GBps-512GBps arasında değişiyor.

AMD’nin bu bağlantı teknolojisini kullanacağı neredeyse iki yıldır dile getiriliyordu. PCIe 4.0 XGMI teknolojisi PCIe 3.0 arayüzünü kullanan Radeon grafik birimlerine göre iki daha efektif bant genişliği sunuyor. Yani toplam bant genişliği 32 GB/s seviyesinden 64 GB/s seviyesine çıkıyor. NVLink de Volta ve Turing mimarilerinde 300GB/s bant genişliğine kadar çıkabiliyordu.

Radeon Vega 20 grafik birimi ileri üretim geometrisinin yanında çok daha iyi bant genişliği sunacak gibi görünüyor. Vega 10 döneminde biraz suskun kalan ve oyuncu tarafında çok ilgi görmeyen AMD, yeni mimarisi ile önemli bir hamle yapmış gibi görünüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim