Anlık Bildirim

El Salvadorlular Bitcoin yasasını protesto etmek için sokağa döküldü

Bitcoin El Salvador yönetimi tarafından resmi para birimi ilan edilmişti. Bu karardan hoşnut olmayan birçok vatandaş da yasayı protesto etmek için sokaklara döküldü

El Salvador yönetimi geçen ay Bitcoin’in ülkenin resmi para birimi olacağını bir yasa tasarısı ile açıklamıştı. Bu olay ülkede ve dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Ülkedeki vatandaşların ise bu durumdan memnun olduğunu söylemek doğru olmaz.

Bitcoin’in yasal ödeme aracı olarak kullanılacak olmasından hoşnut olmayan vatandaşlar yasayı protesto etmek için ülkedeki Covid-19 yasaklarına aldırış etmeden sokaklara akın etti. Ülkenin başkenti San Salvador’da yürüyen ve kendilerine “Halk Direnişi ve İsyan Bloğu” adını veren protestocular yasaya karşı çıktıklarını "Bitcoin'e Hayır" pankartlarıyla gösterdi. Yürüyüşte, Bitcoin’in çok değişken olduğunu, haksız kazanılmış paraların aklanılmasına sebep olacağı ifade edildi.

El Salvadorlular Bitcoin yasasını protesto ediyor Tam Boyutta Gör

Yasa hakkında halka danışılmadı

Protestolarda yasanın halka danışılmadan yürürlüğe geçirildiği vurgulandı. Ayrıca Bitcoin’in (BTC) oynaklığına değinildi ve lider kripto para birimine yatırım yapmanın piyango oynamaktan farksız olduğu belirtildi. Bitcoin’in; yolsuzluğu, uyuşturucu, silah, insan ve vergi kaçakçılığını daha da kolaylaştıracağı ve ülkede parasal kaosa yol açacağı da protestolarda vurgulandı.       

El Salvadorlular Bitcoin yasasını protesto ediyor Tam Boyutta Gör
   

Ek olarak, Bitcoin’in sadece büyük iş adamlarına, özellikle hükümetle bağı olanlara, haksız parayı aklaması için hizmet edeceği ve Bitcoin’in uygulamaya geçirilmesi için vatandaşların ödediği milyonlarca dolar verginin harcanacağına da dikkat çekildi.

El Salvador’un Bitcoin’i 7 Eylül’den itibaren kullanmaya başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim