Anlık Bildirim

Electronic Arts'ın çalınan verileri internette halka açık bir şekilde sızdırılıyor

Geçtiğimiz aylarda çalınan 780 GB'lık Electronic Arts verileri internette tehdit amaçlı sızdırılmaya başlandı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Electronic Arts verileri internete sızdırılıyor Tam Boyutta Gör

FIFA, Battlefield ve daha birçok popüler oyun ile tanınan video oyun şirketi Electronic Arts, geçtiğimiz ay bir siber saldırıya uğramıştı. Yapılan haberlere göre saldırıyı düzenleyenler EA'nin sunucularına sızmış ve FIFA 21/22'nin ve oyun motoru Frostbite'ın kaynak kodları dahil birçok veriyi ele geçirmişti. Şimdi ise bu verileri internete halka açık bir şekilde sızdırmaya başladılar.

Veriler İnternete Sızdırılıyor

Geçtiğimiz günlerde Vice'ın yaptığı habere göre siber saldırıyı yapanlar internette verilerin 1.3 GB'lık kısmını yayınladı ve daha fazlasını sızdırmakla tehdit ettiler. Açıklamalarında "Bizimle iletişime geçmezlerse veya bize ödeme yapmazlarsa, yayınlamaya devam edeceğiz." dediler.

Paylaşılan verilerin içerisinde EA araçlarına, Origin'e ve Sims serisine dair veriler bulunuyor. Bir EA sözcüsü, sızdırılan verilerden haberleri olduğunu ve incelediklerini dile getirdi. Ancak EA sözcüsü bu sızıntılarla ilgili riskleri önemsemediklerini belirtti. 

Neler olacağını ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz. EA daha öncesinde yaptığı açıklamada hiçbir oyuncunun verisinin risk altında olmadığını belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim