Anlık Bildirim

Elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonu sayısını artıracak düzenleme yürürlükte

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan düzenlemeye göre elektrikli araç şarj istasyonu kurulumlarının yüzde 75'ine ve 20 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Elektrikli araç şarj istasyonu kurulumarına geri ödemesiz destek Tam Boyutta Gör

Ülkemizdeki elektrikli araç şarj istasyonu sayısı diğer ülkelere kıyasla epey az. Bu durum, elektrikli otomobil satışlarına negatif etki ediyor ve çevreyi kirleten araç sayısının her sene artmasına neden oluyor. Türkiye'deki şarj istasyonu sayısını artırmak için yeni yatırımlara geri ödemesiz destek verilmesine karar verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonlarının kurulmasına yönelik yatırımların yatırım bedelinin yüzde 75’ine ve 20 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Elektrikli araç şarj istasyonu kurulumarına geri ödemesiz destek Tam Boyutta Gör

Geri ödemesiz desteğin yanı sıra makine ve teçhizat desteği kapsamında tanımlanan destek tutarının yüzde 25’ine kadar teminat karşılığında ön ödeme yapılabilecek. Destek süresi en fazla 36 ay olarak belirlendi. Bu destek ile birlikte ülkemizdeki hızlı şarj istasyonları sayısında ciddi artış bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim