Anlık Bildirim

Elektrikli Genesis GV70 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Genesis GV70 SUV'un elektrikli versiyonu olarak Çin'de görücüye çıkan model, Boost fonksiyonu ile 483 beygir maksimum güç üretebiliyor. GV70'in bataryası ile elektronik cihazları şarj etmek de mümkün.

Elektrikli Genesis GV70 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Genesis, Çin'de düzenlenen Guangzhou Otomobil Fuarı'nda elektrikli GV70'in örtüsünü kaldırdı. Elektrikli Genesis GV70, önümüzdeki yıl seçilmiş ülkelerde satışa sunulacak. Fiyatı ise henüz belli değil.

Elektrikli Genesis GV70'te iki elektrik motoru mevcut. Bu motorlar Sport modunda Boost fonksiyonuyla birlikte toplamda maksimum 482 beygir güç ve 700 Nm tork üretebiliyor. Bu da SUV modelin 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniye gibi kısa bir sürede tamamlamasını sağlıyor. Dört tekerlekten çekiş sisteminin standart olduğu modelde, arazi sürüşü için e-Terrain modu da mevcut.

Genesis, yeni elektrikli modelinde kullanılan batarya kapasitesini açıklamadı. Ancak, GV60 ve Ioniq 5'te olduğu gibi GV70'te de 400V/800V çoklu hızlı şarj teknolojisine yer verileceği biliniyor. Bu da 350 kW hızlı şarj istasyonunda sadece 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaşması anlamına geliyor.

Elektrikli Genesis GV70 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Elektrikli GV70'in sürüş menzili, Kore'deki test normlarına göre 400 kilometre olarak açıklandı. Ayrıca, diğer Hyundai ve Genesis modellerinde olduğu gibi GV70'te de çeşitli elektronik aletler aracın bataryasından alınan enerji ile 3.6 kW hızda şarj edilebiliyor. 

Görsel açıdan elektrikli GV70'in fosil yakıtlı versiyonlardan pek farkı yok. Sadece ön bölümdeki panjurda gizli bir şarj soketi bulunuyor. Arka bölümde egzoz çıkışlarının olmaması da ikinci farkı oluşturuyor. İç mekanda da rejeneratif frenlemeyi ayarlamak için eklenen kulakçıklar ve direksiyon simidindeki Boost düğmesi dikkat çekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim