Anlık Bildirim

Mercedes-Maybach lüksünü elektrikli SUV dünyasına aktaran çalışma: Maybach EQS SUV konsepti

Elektrikli Mercedes-Maybach EQS SUV konsepti, Alman üreticinin Münih'teki fuar kapsamında örtüsünü kaldırdığı çalışmalardan biri oldu. Karşımızdakinin üretime yakın bir konsept olduğu belirtiliyor.

Elektrikli Mercedes-Maybach EQS SUV konsepti tanıtıldı Tam Boyutta Gör

2019'da tanıtılan GLS 600 ile SUV sıfınına göz kırpan Mercedes-Maybach şimdi de ürün gamını tamamen elektrikli bir SUV ile genişletmeye hazırlanıyor. Münih'teki fuarda örtüsü kaldırılan yeni Mercedes-Maybach EQS SUV konsepti de bu modelin ön gösterimi olarak karşımızda.

Maybach EQS SUV konsepti tasarımı ve özellikleri

Oldukça etkileyici bir tasarıma sahip olan konsepti, kırmızı ve siyahtan oluşan çift tonlu gövde tasarımıyla Maybach'ın DNA'sını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Ön bölümde ince LED aydınlatmalar üstlerinde uzanan krom şeritle birleşiyor. Ayrıca dikey şeritlerden oluşan siyah ön panelin ön bölümü domine ettiğini görmekteyiz.

Tasarımın devamında 24 inçlik devasa jantlar, kaslı bir omuz çizgisi, krom çerçeveler, gizli kapı kolları ve boydan boya uzanan ince LED stoplar göze çarpıyor. Maybach EQS SUV konseptinin sürücü kapısı otomatik. Sürücü araca yaklaştığında kapı otomatik olarak açılıyor. Aynı sistem opsiyon olarak arka kapılar için de aktif edilebiliyor.

Elektrikli Mercedes-Maybach EQS SUV konsepti tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Yeni Maybach EQS SUV konseptinin iç mekanı, lüks teriminin asıl ortaya çıktığı alan oluyor. Konsol bölümünde EQS ve EQE'den tanıdığımız 56 inçlik yekpare MBUX Hyperscreen sistemiyle karşımıza çıkan firma, direksiyon tarafındaysa daha fütüristik bir yol izlemiş. Kabin 2+2 koltuk düzenine sahip ve arkada kaptan koltuk olarak tabir edilen konforlu koltuklar bulunuyor.

Ön koltuk sırtlarında arka yolcular için büyük ekranlar mevcut. Koltuklar arasındaysa multimedya kontrolleri, bardaklıklar ve vazo bulunuyor. Öte yandan üretim versiyonunda bu alanda katlanabilir masa ve mini buzdolabı gibi opsiyonlar da göreceğiz.

Konseptin teknik detayları henüz belli değil. Şimdilik sadece yeni elektrikli araç platformu üzerine inşa edildiğini ve üretim versiyonunun WLTP'ye göre 600 kilometre civarında menzil sunacağını biliyoruz. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim