Anlık Bildirim

Elektrikli otomobil sahibi olmak, içten yanmalı motorlu araçlara göre daha maliyetli

We Predict tarafından yapılan yeni bir araştırma, elektrikli otomobile sahip olmanın içten yanmalı motorlu geleneksel araçlara göre daha maliyetli olduğunu ortaya koydu.

Elektrikli otomobillerin servis maliyeti daha yüksek Tam Boyutta Gör

Birçok otomobil markası, elektrikli otomobilleri pazarlarken bu tür araçların bakım masrafının içten yanmalı motorlu araçlara göre daha ucuz olduğuna dikkat çekiyor. Ancak yapılan yeni bir araştırma elektrikli otomobil kullanmanın, birkaç kat daha maliyetli olduğunu ortaya koydu.

We Predict ekibi otomobillerin ilk 90 gün içerisindeki "running costs" yani kullanım maliyetlerini mercek altına alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu çalışma kapsamında milyonlarca oto tamir ve bakım belgesi incelendi. Araştırmanın temel amacı elektrikli otomobillerin servis maliyetini ortaya çıkarmaktı.

Elektrikli otomobillerin servis maliyeti daha yüksek Tam Boyutta Gör

İşçilik ve parça fiyatları da yüksek

İlk üç ay boyunca elektrikli araçların ortalama servis maliyeti 123 dolar, içten yanmalı motora sahip otomobillerin ise 53 dolar olduğu belirlendi. Yani arada iki kattan daha yüksek bir fark var. Aynı şey işçilik ve parça fiyatları için de geçerli.

Elektrikli otomobillerde işçilik ücreti ortalama 58 dolarken, içten yanmalı motorlu araçlarda 25 dolar seviyesinde. Araştırma ayrıca elektrikli araç parçalarının (ortalama 65 dolar), içten yanmalı motorlu araçlara (28 dolar) göre daha pahalı olduğunu gösterdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28835 kez okundu.
28 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, araştırma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim