Anlık Bildirim

Elektrikli Skoda Enyaq Coupe iV'den yeni teaser geldi: Tanıtım 31 Ocak'ta

2022 Skoda Enyaq Coupe iV'nin aerodinamik yapısına vurgu yapan teaser'da aracın sınıfındaki en iyi hava sürtünme katsayısına sahip olduğunun altı çiziliyor. İşte Enyaq Coupe iV hakkında bilinenler:

Elektrikli Skoda Enyaq Coupe iV'den yeni teaser geldi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl tanıtılan elektrikli Skoda Enyaq iV, gerek tasarımı gerek özellikleriyle büyük beğeni toplamıştı. Şimdi sıra elektrikli crossover'ın coupe versiyonunda. Çekyalı üretici yeni 2022 Skoda Enyaq Coupe iV'ye ilişkin yeni görseller paylaştı ve tanıtım için 31 Ocak 2022'yi işaret etti.

2022 Skoda Enyaq Coupe iV, tıpkı standart versiyon gibi Volkswagen Grubu'nun MEB platformunu kullanıyor. Zaten tasarım olarak da B sütununa kadar pek farklılık yok. Geriye kalan kısımda ise coupe formunu oluşturan geriye doğru eğimli tavan hattı dikkat çekiyor. Silüete bakılırsa stopların tasarımı değişmeyecek gibi görünüyor. Bu noktadan hareketle arkadaki genel tasarımın da aynı kalmasını bekleyebiliriz.

2022 Skoda Enyaq Coupe iV ile ilgili paylaşılan yeni teaser'da aracın aerodinamik yapısına dikkat çekiliyor. Çekyalı marka, uzun çalışmalar sonucu elde edilen 0.234 Cd'lik hava sürtünme katsayısının bu sınıftaki en iyi değer olduğunu vurguluyor. Teaser'da yer alan bir başka detay da ön panjur. Üst paketlerde 131 LED'in aydınlattığı "Crystal Face" isimli bu tasarım standart Enyaq iV'de de bulunuyor.

535 kilometreye kadar sürüş menzili

Coupe-SUV modelin aerodinamik yapısı, sürüş menzili konusunda da fayda sağlayacaktır. Öyle ki Skoda, en verimli versiyonun WLTP'ye göre 535 kilometre sürüş menzili sunacağını açıklamıştı. Karşılaştırmak gerekirse standart Enyaq iV'nin sunduğu en yüksek menzil 510 kilometre.

2022 Skoda Enyaq Coupe iV'nin aks mesafesi ve genişliği standart modelle aynı. Ancak gövde yapısındaki değişiklik nedeniyle uzunluk olarak 4 mm, yükseklik olarak da 1 mm fazlası var. Bagaj hacmi de 570 litre. Yani coupe stili nedeniyle oluşan kayıp 15 litre olmuş. Yaşam alanında sürdürülebilir malzemelerin kullanılacağı ve panoramik cam tavanın standart özellik olacağı modelin jant seçenekleri de 19 ila 21 inç arasında değişecek.

Farklı güç ve batarya opsiyonları Enyaq Coupe iV'de de varlığını sürdürecek. Enyaq Coupe iV 60, 62 kWsa batarya paketi ile arka aks üzerine konumlandırılmış 177 hp/310 Nm güç ve tork üreten bir elektrik motoruna sahip olacak. Yine arkadan itişli olan Enyaq Coupe iV 80'de batarya kapasitesi 82 kWsa'te, elektrik motorunun gücü ise 201 hp'ye yükselecek. Bu versiyon, tek şarjla WLTP'ye göre 535 kilometre sürüş menzili sunacak.

Dört tekerlekten çekişli Enyaq Coupe iV 80x ise toplamda 261 beygir güç ve 425 Nm tork sunan iki elektrik motoruna sahip olacak. Bu versiyonda da 82 kWsa batarya paketi bulunacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim