Anlık Bildirim

Drone kargo şirketi Zipline 2,72 milyar dolar değere ulaştı

Pandemi süresince tüm ticaretin elektronik ortama taşınması üzerine geleneksel kargo şirketlerinin yetersiz olduğu ve bu durumun bir an evvel değişmesi gerektiği net olarak anlaşıldı.

Dünyanın büyük ölçekte faaliyet gösteren tek drone teslimat şirketi Zipline, pandemi sırasında ortaya çıkan talebe ayak uydurmaya çalışırken 250 milyon dolar daha yatırım aldı ve değerini iki katından fazla artırarak 2,75 milyar dolara çıkardı.

2014 yılında kurulan Kaliforniya merkezli girişim, hastanelere drone'larla kan, ilaç ve aşı teslimatı yaparak Afrika görevlerinde adını duyurdu ve son beş yılda 150.000'den fazla drone ile teslimat görevi tamamladı.

Elektronik ticaretin teslimat dönüşümü Tam Boyutta Gör

Drone ile teslimat dönüşümü hızlı gerçekleşecek gibi görünüyor


Şirket ABD'de Walmart, Pfizer ve Novant Health gibi ortaklara ek olarak, şirketin yatırımcılarından biri olan Toyota'nın teşvikiyle Japonya'daki operasyonlarını genişletme sürecine girdi.

CEO Keller Rinaudo, küresel sağlık sistemlerinin arz sıkıntısı çekmesi ve sosyal mesafe düzenlemeleri sırasında operasyonları devam ettirme çalışması nedeniyle Zipline'ın geçen yıl belirlediği rezervasyon hedefinin üç katına çıktığını söyledi.

CEO Keller Rinaudo “anlık ve hızlı lojistik ihtiyacı her sağlık sistemi sahibi kurum ve kuruluşlar için inanılmaz derecede yüksek önem taşıyor. Amerika'nın bu teknolojiden geri kalmaması için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye ekledi. 

Kaliforniya merkezli şirket tüm drone'larını kendi üretiyor ve bugün 1.000'den fazla drone'a sahip. Şirket bugün 9 merkezden Ruanda, Gana ve Amerika'da toplam 2500 hastane ve sağlık tesisine hizmet veriyor, gelecek ay Japonya ve Nijerya'da hizmet bölgelerine eklenecek.

Dünyada tüm bu gelişmeler olurken bizim ülkemizde drone uçurmak bile neredeyse imkansız, neredeyse tüm uçuşlar için izin alınması gerekiyor. Ülkemizin teknolojik ürünler konusunda açık görüşlü olmaması ve paramızın inanılmaz hızlı bir şekilde değer kaybettiği ve vergilerin her alanda çılgın bir şekilde yükseldiği günlerde bu tip girişimlerin alternatiflerinin ülkemizde çıkmaması beni oldukça üzüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim