Anlık Bildirim

Elon Musk'ın Twitter teklifindeki "esrar"engiz detay

Elon Musk'ın 14 Nisan tarihinde Twitter'a yaptığı satın alma teklifinde, esrarla ilgili ilginç bir detayın yer aldığı ortaya çıktı. İşte hisse fiyatı olarak belirlenen 54,20 doların gizemi.

Elon Musk'ın Twitter teklifindeki 'esrar'engiz detay Tam Boyutta Gör

Milyarder Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra ne gibi değişiklikler yapacağını esprili bir şekilde anlatırken, bu arada da "yabani ot" şakaları yapmayı ihmal etmiyor.

420 sayısının şifresi

Musk, 14 Nisan 2022 tarihinde Twitter için 41 milyar dolar veya hisse başına 54.20 dolar ödemeye hazır olduğunu açıklamıştı. Belirlenen bu hisse fiyatı matematiksel bir tesadüf değil ve Musk'ın onlarca yıl öncesine dayanan esrar kültürüne bir göz kırpması olarak değerlendiriliyor. Zira "420" sayısı yaygın olarak esrar için kodlanmış bir referans olarak biliniyor. Musk'ın geçen hafta teklifini desteklemek için sunduğu finansman belgeleri de 4/20 olarak kısaltılmış olan 20 Nisan tarihinde imzalandı.

Elon Musk'ın Twitter teklifindeki 'esrar'engiz detay Tam Boyutta Gör

20 Nisan esrar içenler için resmi olmayan bir tatil ve 4:20 de esrar içmek ve "aydınlanmak" için ortak bir zaman olarak kabul edilmekte. "420" terimi tek başına esrar kullanımı ile eş anlamlı ve artık internet ortamında da 420 sayısı bir fenomen haline gelmiş durumda. Bunu Google arama motorunda "420" sayısını aratarak kendiniz de görebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim