Anlık Bildirim

Elon Musk: SpaceX “muhtemelen” 2024’ten önce Ay’a insan göndermeye hazır olacak

ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk, yaptığı bir açıklamada şirketin 2024’ten önce insanları Ay’a indirmeye hazır olabileceğini söyledi.

Elon Musk: SpaceX, 2024'ten önce Ay'a insan gönderebilir Tam Boyutta Gör

Dünyanın en zengin insanlarından olan SpaceX’in CEO’su Elon Musk yaptığı bir açıklamada Starship fırlatma aracının 2024’ten önce Ay’a insan indirmesinin oldukça “muhtemel” olduğunu söyledi.

Musk’a Twitter üzerinden NASA’nın 2024 yılında yapmayı planladığı Ay görevine kadar fırlatma araçlarının hazır olup olmayacağı soruldu. Ünlü iş adamı bu soruya, “muhtemelen daha erken” cevabını verdi. NASA ise Ay’a dönüş için 2024’ün “en uygun tarih” olduğunu söylüyor.

 

Nisan ayında 2.9 milyarlık sözleşme imzalandı

Elon Musk geçtiğimiz günlerde de NASA’nın uzay kıyafetlerini 2024’e kadar yetiştirememe ihtimaline karşı yardım teklifinde bulunmuş ve SpaceX’in kıyafetleri tasarlayabileceğini söylemişti.

Elon Musk: SpaceX, 2024'ten önce Ay'a insan gönderebilir Tam Boyutta Gör

SpaceX ayrıca, geçtiğimiz nisan ayında Ay’a gidiş görevinde kullanılacak olan iniş aracını tasarlamak ve inşa etmek için NASA ile 2.9 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. Amazon’un kurcusu Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin de araçları tasarlamak için teklifte bulunmuş ancak NASA tercihini SpaceX’ten yana kullanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim