Anlık Bildirim

Elon Musk toplamda 8.5 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Twitter’ı satın almak için bankalardan 25 milyar dolar civarında kredi anlaşması yapan Elon Musk kalan kısmı cebinden ödeyecek. Haliyle Tesla hisselerinin akibeti belli oldu. 

Elon Musk Tam Boyutta Gör

Elon Musk’ın Twitter’ın en büyük hissedarı olduğunun ortaya çıkması ile birlikte gözler Tesla hisselerine çevrilmişti. Musk’ın Tesla hissesi sattığı veya satacağına kesin gözüyle bakılırken son raporlar da bunu doğruladı. 

Elon Musk ne kadar Tesla hissesi sattı?

Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan son raporda Elon Musk’ın Twitter’ı satın alabilmek için 9.6 milyon adet Tesla hissesi sattığı ortaya çıktı. Bu da 8.5 milyar dolar yapıyor.

Elon Musk geçtiğimiz Kasım ve Aralık aylarında 16.4 milyar dolarlık daha Tesla hissesi satmıştı. Böylece toplamda 25 milyar dolarlık hisse satmış oldu. Elon Musk halen şirkette yüzde 15’ten fazla hisseye sahip. 

Elon Musk’ın Twitter’dan yüzde 9.2 hisse satın aldığı haberiyle Tesla da düşüşe başlamıştı. Geçen ay başından bu yana Tesla’nın yaşadığı kayıplar 300 milyar dolara yaklaştı. Uzmanlar şirketin finans yapısının risk altına girebileceğini belirtiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim