Anlık Bildirim

Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak?

Elon Musk, Starlink'in tüm dünyada aynı temel fiyat üzerinden hizmet vereceğini söyledi. Şu anda ABD, Kanada ve İngiltere'de hizmet veren Starlink'in 2021'de daha fazla ülkeye açılması bekleniyor.

Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak? Tam Boyutta Gör

SpaceX'in uzaydan internet projesi Starlink için bugün Elon Musk'tan ilginç bir haber geldi. Elon Musk, Starlink'in tüm dünyada aynı fiyatla servis sunacağını belirtti. Musk'ın ifadelerine göre dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın Starlink'e abone olmak istiyorsanız aynı temel fiyatı ödemek zorundasınız.

Musk,"Starlink'in fiyatı tüm ülkelerde aynı olacak şekilde tasarlandı. Yalnızca vergiler ve kargolama kısmında fark olabilir." ifadelerini kullandı.

Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Starlink şu anda ABD'deki fiyatları aşağıdaki şekilde uygulanıyor. Kanada ve İngiltere'de ise yerel para birimlerine ve vergilere göre fiyatlar dönüştürülüyor.

  • Starlink başlangıç kiti (anten, modem vs.): 500 dolar
  • Starlink aylık abonelik ücreti: 99 dolar

Starlink'in Türkiye'ye gelmesi durumunda fiyatlar yukarıdaki bu temel ücretler üzerinden uygulanacak. Örneğin aylık abonelik ücreti şu anda yaklaşık 700 TL'ye denk geliyor. Ancak bu elbette vergisiz fiyatı; KDV ve ÖİV gibi vergilerin ardından sadece aylık ücretin 1000 TL'ye ulaşacağını tahmin edebiliriz. 

Tahmini fiyatlar elbette çok pahalı ancak Starlink'in Türkiye'ye giriş yapması da aslına bakarsanız şu anda epey zor görünüyor. SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada, her ülkenin farklı bir prosedürü olduğunu söylemiş ve Starlink hizmetine başlamadan önce söz konusu ülkelerden lisans almaları gerektiğini belirtmişti. Türkiye bu alanda SpaceX'e kolaylık sağlar mı bilemiyoruz. Ancak şirketin iletişimde aşama kat ettiği ülkeler arasında şu an için Türkiye görünmüyor.

SpaceX'in Meksika, Almanya, Yunanistan, Fransa, Avustralya, Arjantin ve Şili'de şu anda lisans sürecinde epey aşama kat ettiği belirtildi. Karayipler, Avusturya, İspanya, İrlanda, İtalya, Yeni Zelanda, Filipinler, Hindistan, Japonya, Güney Afrika, Brezilya ve Kolombiya'da ise süreç erken evrelerinde bulunuyor. Türkiye gibi diğer ülkeler için ise henüz bir bilgi yok, ancak SpaceX'in tüm dünyaya Starlink'i getirmek için elinden geleni yaptığını biliyoruz.

SpaceX bugün Starlink için ön sipariş almaya başlamıştı. Kapasite ve kapsama alanı hala çok yüksek olmadığı için her isteyene servis verilemiyor. Bu nedenle ön sipariş verenlere öncelik tanınacak. Starlink yeni bir bölgeye açıldığında ön sipariş sıralarına göre hizmet sunulacak.

Starlink siparişinden ekran görüntüleri:

Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak? Tam Boyutta Gör

Elon Musk'tan Starlink fiyatıyla ilgili açıklama: Türkiye'de fiyat ne olacak? Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
59659 kez okundu.
53 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
starlink, starlink fiyatı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim