Anlık Bildirim

Polisiye diziler sevenler için en iyi dedektif dizileri

Polisiye diziler izlemek isteyenler buraya! İşte en iyi dedektif dizileri ile dolu, içinde yabancı ve Netflix polisiye dizileri de bulunan öneri listesi:        

Sürükleyici bir dizi yapmak için en temel üç malzeme nedir? Elbette suçlular, polisler ve gizem. Polisiye diziler bunları harika bir şekilde harmanlarken bizlere izlemesi keyifli dedektif dizileri de sunuyorlar. İşte sizin için hazırladığımız en iyi polisiye diziler:

En iyi polisiye dizi önerileri 🎬

en iyi polisiye diziler Tam Boyutta Gör
İnsanlar uzun bir süredir nasıl düşündüklerini daha iyi anlamak için suçluları incelemeye çalışıyorlar. Pek çok araştırma, suçluları neyin harekete geçirebileceği ve iğrenç eylemlerde bulunmayı seçmelerinin olası nedenleri hakkında daha fazla fikirler verdi. Diziler tarafındaysa bazıları suçluların kendilerine odaklanırken, bazıları ise suçun soruşturmacı tarafına odaklandı. Ortaya ise polisiye diziler ve dedektiflik dizileri çıktı. Biz de aralarında seçim yapabileceğiniz kapsamlı en iyi polisiye dizileri listesi hazırladık. En iyi polisiye dizileri hangileri? diye arıyorsanız aşağıya doğru kaydırmaya devam edin: ⬇️

1. Mindhunter 🚨

en iyi polisiye dizi Mindhunter Tam Boyutta Gör
Suçluların nasıl düşündüklerini veya neden suçlarını işlemeyi seçtiklerini anlamak istiyoruz. Mindhunter ise tam olarak bu olgunun etrafında inşa edilmiş bir polisiye dizi. Dünyanın en kötü şöhretli ve vahşi suçlularının zihinlerinin arkasındaki psikolojiyi keşfettiğimiz bu dizide “seri katil” olgusunun ortaya çıkışını izliyoruz. Suçluların deli olarak görüldükleri tipik muamele yerine, iki FBI ajanı (Jonathan Groff ve Holt McCallany) onlarla röportaj yapıyor ve onları insan olarak anlamaya çalışıyor. Bu sayede yaptıklarının arkasındaki dürtüler anlanmaya ve bir model oluşturulmaya çalışıyor. Açıkçası Mindhunter son yılların en iyi polisiye dizileri arasında rahatlıkla gösterilebilir.
  • IMDb puanı: 8,6
  • Yayın Tarihi:  2017-2019
  • Oyuncular: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv
  • Sezon sayısı: 3 sezon

2. The Wire 👮‍♂️

polisiye dizi tavsiye The Wire Tam Boyutta Gör
İlk olarak 2002'de yayınlanan The Wire, yayınlandığı tarihlerde bir sansasyon yaratmadı. Ortalama bir dizi olarak görülen yapım, aradan geçen onca zamanın ardından şimdiye kadar yapılmış en iyi dedektif dizileri arasında gösteriliyor. Dizi, şehir hayatını, sanatsal hırsları ve eşitsizliği gerçekçi bir şekilde yansıtması ve sosyopolitik temaları alışılagelmişin aksine derinlemesine incelemesiyle dikkat çekiyor. Her sezonunda dizinin geçtiği Baltimore şehrinin ayrı bir yüzüne odaklanan The Wire, polisiye dizi önerileri arayanlar için güzel ve farklı bir tercih olabilir.
  • IMDb puanı: 9,3
  • Yayın Tarihi: 2002-2008
  • Oyuncular: Wendell Pierce, Dominic West, John Doman, Deirdre Lovejoy
  • Sezon sayısı: 5 sezon

3. Peaky Blinders 🚬

ödüllü polisiye dizi Peaky Blinders Tam Boyutta Gör
Bir İngiliz suç dizisi olan Peaky Blinders, orijinalliği ve televizyonda nadiren keşfedilen İngiliz tarihine ışık tutması nedeniyle büyük kitleler tarafından beğenildi. Gangster dramasının şık sinematografisi ve etkileyici kostümleri seyirciyi her zaman büyülerken Birinci Dünya Savaşı sonrası İngiltere’yi harika bir şekilde gözler önüne seriyor. Cillian Murphy’nin başarılı oyunculuğu Peaky Blinders’a BAFTA TV Ödülü kazandırırken dizi, esasında zamanla büyüyen imparatorlukların bozulmasını, karmaşık bir hale gelmesini ve bu şekilde sürdüremeyerek çöküşlerini anlatıyor.
  • IMDb puanı: 8,8
  • Yayın Tarihi: 2013-2022
  • Oyuncular: Cillian Murphy, Paul Anderson, Tom Hardy, Helen McCrory, Sophie Rundle
  • Sezon sayısı: 6 sezon

4. Breaking Bad 🧠

en iyi polisiye diziler Breaking Bad Tam Boyutta Gör
Breaking Bad, bırakın en iyi polisiye dizileri şimdiye kadar yapılmış en iyi diziler arasında zirveye yakın bir yerde gösteriliyor. Breaking Bad kadar kendine güvenen ve bir ustalıkla inşa edilen bir dizi piyasada çok fazla yok. Yavaş ancak harika bir şekilde gözlemlenebilen karakterlerin gelişimi, senaryo ve olay örgüleri izleyici yormazken oyunculuk anlamında da kuvvetli olan Breaking Bad, yabancı polisiye diziler arayanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Dizinin anlattığı çok daha fazlası olsa da olay örgüsünün altında nakit sıkıntısı çeken ve kanser teşhisi konulan bir lise kimya öğretmenin uyuşturucu madde üretimi ve dağıtımı yatıyor. Bu arada dizide Bryan Cranston baş karakter Walter White’ı canlandırarak hayatının performansını sergiliyor.

  • IMDb puanı: 9,5
  • Yayın Tarihi: 2008-2013
  • Oyuncular: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Bob Odenkirk
  • Sezon sayısı: 5 sezon

5. Better Call Saul 🎞️

Breaking Bad devam dizisi Better Call Saul Tam Boyutta Gör
Bazıları birçok yönden, Better Call Saul'un Breaking Bad'e kıyasla daha iyi yapılmış bir dizi olduğunu ve şimdiye kadar yapılmış en iyi spin-off olduğunu düşünüyor. Hatta öyle ki Jimmy McGill'in Walter White'a kıyasla daha “güçlü” bir karakter olduğu bile söyleniyor.

Breaking Bad'in devamı niteliğinde olan ve öncesindeki olayları ekrana taşıyan Better Call Saul, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatıyor. Tıpkı Breaking Bad’de olduğu gibi bu dizi de yavaş ilerliyor gibi gelebilir ancak olay zaten detaylarda. Sezonlar ilerledikçe sürekli artan karanlık hava sizlere harika dakikalar yaşatacaktır.

  • IMDb puanı:8,9
  • Yayın Tarihi: 2015-2022
  • Oyuncular: Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks
  • Sezon sayısı: 6 sezon

6. The Sopranos 👪

eski polisiye dizi The Sopranos Tam Boyutta Gör
1999’da yayınlanmaya başlasa da The Sopranos’un çoğu sezonu 21. Yüzyılda yayınlandı. Sopranos ailesinin konu alan dizide Tony Soprano'nun aile hayatını dengeleme mücadelesini ve bir mafya lideri olarak yolculuğunu izliyoruz.

Dizi, Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunarak farklı açılardan bize olayları yansıtıyor. Fakat dizinin senaryosunun en önemli yeri ise Tony ve psikiyatristi Dr. Jennifer Melfi arasındaki diyaloglardır diyebiliriz. Eğer eski polisiye diziler arıyorsanız The Sopranos, her haliyle sizin için ideal olabilir.

  • IMDb puanı: 9,2
  • Yayın Tarihi: 1999-2007
  • Oyuncular: James Gandolfini, Edie Falco, Lorraine Bracco
  • Sezon sayısı: 6 sezon

7. True Detective 🕵️

dedektif dizisi True Detective Tam Boyutta Gör
2012 yılında, Louisiana Eyalet Polisi Dedektifleri Rust Cohle ve Martin Hart, 1995 yılında çalıştıkları bir cinayet davasını yeniden ele almak üzere görevlendirilirler. Soruşturma günümüzde ayrı sorgularla ilerlerken, iki eski dedektif soruşturmalarının hikayesini anlatır, kapanmamış yaraları yeniden açar ve 1995'teki tuhaf ritüelistik cinayeti çözdükleri varsayımını sorgulatır. Her iki dedektif de geride bıraktıklarına inandıkları bir dünyaya geri çekilirken, zaman çizgileri 2012'de örülür ve birleşir. Birbirleri ve katilleri hakkında bilgi edinirken, karanlığın kanunun her iki tarafında da yaşadığı anlaşılır.

True Detective’in ilk sezonunda anlattıkları bu şekilde özetlenebilir. Ancak bu sadece bir paragrafta anlatılacak bir şey değil. Zira burada son yılların en iyi yabancı dedektif dizileri arasında gösterilen bir yapımdan bahsediyoruz. Dizi, her sezonunda farklı bir hikayeyi konu ediniyor, oyuncu kadrosu değişiyor ve açıkçası beni en çok etkileyen birinci sezon oldu. Dizi ilk sezonundan çıtayı o kadar yukarıya koydu ki diğer sezonlar da harika olmasına rağmen o seviyeye ulaşamadı. Sonuç olarak en yeni polisiye dizileri arıyorsanız True Detective sizin için güzle bir tercih olacaktır. Bu arada dizinin True Detective 4. Sezonu da geliyor.

  • IMDb puanı: 8,9
  • Yayın Tarihi: 2014-2019
  • Oyuncular: Woody Harrelson, Matthew McConaughey, Michelle Monaghan
  • Sezon sayısı: 3 sezon

8. Sherlock 🎩

en iyi dedektif dizisi Sherlock Tam Boyutta Gör
Sıklıkla tüm zamanların en iyi dedektif dizi olarak anılan Sherlock’a burada yer vermeseydik yanlış yapmış olurduk. Sir Arthur Conan Doyle'un Sherlock Holmes dedektif öykülerine dayanan ancak modern bir dünyaya uyarlanmış hali olan Sherlock dizisinde Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) ve Doktor John Watson'ın (Martin Freeman) yaşadıkları talihsiz maceraları izliyoruz. Eğer İngiliz polisiye dizileri arıyorsanız Sherlock sizin için yapılmış diyebilirim.
  • IMDb puanı: 9,1
  • Yayın Tarihi: 2010-2017
  • Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman
  • Sezon sayısı: 4 sezon

9. Ozark 🦹

polisiye suç dizisi Ozark Tam Boyutta Gör
Ozark, yayınlandıktan sonra hızla en ünlü polisiye suç dizilerinden birisi oldu. Sayısız ödüle layık görülen Ozark’ta uyuşturucu kartelinden kaçarak Ozarks Gölü’ne sığınan Byrde ailesini izliyoruz. Ancak karteller kolay unutmaz ve bu kaçış aslında her şeyin bir başlangıcı olacaktır.

Ailesini korumak için kara para aklamaktan tutun da uyuşturucu karteliyle mücadeleye kadar her şeyi yapan aile babası Marty Byrde’ın gelişimini görmek büyüleyici. Elbette dizinin diğer karakterlerinin arka planları ve gelişimleri de harika bir şekilde örülmüş durumda. Hem senaryo hem de olay örgülerinin başarılı bir şekilde birleştirilmesi sayesinde Ozark, onlarca ödüle layık görüldü.

  • IMDb puanı: 8,5
  • Yayın Tarihi: 2017-2022
  • Oyuncular: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Julia Garner
  • Sezon sayısı: 4 sezon

10. River 🌊

güzel polisiye dizi River Tam Boyutta Gör
Londra’da çalışan başarılı bir dedektif olan John River, ortağı Stevie ile birlikte gece gündüz demeden katilleri bulmaya çalışır. Ancak Stevie’in gizemli bir cinayete kurban gitmesi John River için büyük bir yıkıma işaret edecektir. John, ölmüş Stevie görmeye devam edip onunla birlikte kendisinin katilini bulmaya çalışırken bizlere sürükleyici bir mini dizi izletiyor. River, gerek tarzıyla gerek oyunculuklarıyla gerekse de senaryosuyla son derece başarılır ve güzel polisiye dizileri örneklerinden birisi.
  • IMDb puanı: 8.0
  • Yayın Tarihi: 2015
  • Oyuncular: Stellan Skarsgård, Nicola Walker
  • Sezon sayısı: 1 sezon

En iyi Netflix polisiye dizileri 🎥

Netflix polisiye dizileri Tam Boyutta Gör
Netflix, dizi izlemek için en iyi platformlardan birisi. Hem orijinal hem de platforma eklenen yüzlerce içerik sayesinde Netflix, son derece zengin bir içeriğe sahip. Bu zenginlik polisiye dizileri tarafında da görülüyor. Netflix polisiye dizileri izlemek istiyorsanız aşağıdaki liste tam size göre. Bu arada elbette listede Netflix dedektif dizileri de bulunuyor. İşte en iyi Netflix polisiye dizileri:
  • Narcos (2015-2017)
  • The Sinner (2017-2021)
  • Bodyguard (2018)
  • The Blacklist(2013-günümüz)
  • Good Girls (2018-2021)
  • La Casa de Papel (2017-2021)
  • Who Killed Sara? (2021-2022)
  • Unbelievable (2019)
  • Lupin (2021-günümüz)
  • Collateral (2018)

En iyi yerli polisiye diziler 🎦

yerli polisiye diziler Tam Boyutta Gör
Türkiye’de de polisiye anlamında gayet ayağı yere basan ve farklı denemeler de içeren yapımlar bulmak mümkün. Türk yerli polisiye diziler arasında aşağıdakiler genel olarak en beğenilen yapımlar arasında yer alıyor. Elbette hepsinin sevenleri var fakat açıkçası Karanlıkta Koşanlar çok sağlam bir iş. 2001 yılında yapıldığı düşünüldüğünde ortaya konan işin değeri de bir o kadar artıyor. En iyi yerli polisiye diziler hangileridir? diyorsanız sizi önerilerimize alalım:
  • Masum (2017)
  • Karanlıkta Koşanlar (2001)
  • Şahsiyet (2018)
  • Kanıt (2010-2013)
  • Mezarlık (2022)
  • Behzat Ç. (2010-2013)
  • Börü (2018)
  • Arka Sokaklar (2006-halen)

Sizler için hazırladığımız en iyi polisiye diziler önerilerimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Elbette burada yer veremediğimiz daha pek çok polisiye dizi mevcut. Fringe, CSI, Criminal Minds ve NCIS bunlara örnek olarak gösterilebilir. Hazırladığımız içeriğimizde sadece polisiye suç dizileri değil dedektif dizileri de yer almakta. Bu bağlamda zengin bir içerik sunmaya çalıştık. Bu listelerde olmasını istediğiniz dizileri sizler de mutlaka yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

En İyi Polisiye Diziler Oylama: 5/5 (⭐⭐⭐⭐⭐) Toplam Oy: 1514

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim