Anlık Bildirim

Yabancı dizi önerisi arayanlara çok izlenen en iyi yabancı diziler

Yabancı dizi izlemek istiyor ancak karar veremiyor musunuz? İşte yabancı dizi önerisi arayışında olanlar için nefes kesen en iyi ve en güzel yabancı diziler:    
Yabancı dizi önerileri Tam Boyutta Gör
Gerek ülkemizdeki dizilerin kalitesizliği gerekse de çok uzun olmaları nedeniyle insanlar yabancı dizi izlemeye yöneliyor. Ne yazık ki Türk dizilerinin kalitesizliği nedeniyle en iyi diziler yabancı yapımlar olarak karşımıza çıkıyor. Biz de izleyicilere binlerce sayıda olan seçenekler arasından en güzellerini seçerek en iyi yabancı diziler tavsiyesinde bulunduk:

Sürekli olarak belki de her hafta yeni bir dizi çıkış yapıyor ancak tüm bunları takip etmek ise son derece zor. İçinde bulunduğumuz dönemde yılda 500’den fazla senaryo TV veya akış hizmetlerinde kendisine yer ediniyor. Sonuç olarak iyi taraftan bakarsak elimizde izlenecek çok şey var. Ama hangi yabancı dizi izlenmeli? Bu içeriğimizde halen daha devam eden ve aynı zamanda bitmiş en iyi yabancı dizilerden nefes kesen yabancıdizilere uzanan bir liste hazırlayacağız. Sözü çok uzatmadan gelin hemen başlayalım.

IMDB’ye göre en iyi yabancı diziler 🎬

en iyi yabancı diziler sıralaması Tam Boyutta Gör
Yapmış olduğumuz bu en iyi yabancı diziler IMDb sıralaması ve puanlamasını esas alıyor. O yüzden buradaki diziler, büyük çoğunluk tarafından beğenilen ve dünyanın en iyi dizileri olarak kabul gören en çok izlenen yabancı diziler olarak karşımıza çıkıyor. Bir nevi en iyi yabancı diziler olarak düşünülebilecek bu yabancı dizi öneri sıralamasına gelin yakından göz atalım.

1. Breaking Bad ⚗️

imdb puanı yüksek yabancı dizi Breaking Bad Tam Boyutta Gör
Lise öğretmeni Walter White (Bryan Cranston) öğrencilerine, kimyayı "bir değişim çalışması" olarak düşünmeyi sevdiğini söyler ve bu, onun etrafında inşa edilen suç destanının ana teması niteliğinde. Breaking Bad, Walt'ın geçimini sağlayan alt-orta sınıftan kendi kristal metamfetamin imparatorluğunun efendisi olma yolculuğunu adım adım ancak acı verici bir yolculukla anlatıyor. Bu yolculukta ona en fazla yardımda bulunan ve uyuşturucu kullanan muhitleri bilen eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) olacak.
  • IMDb puanı: 9,5
  • Yayın Tarihi: 2008 - 2013
  • Tür: Suç, Dram, Gerilim
  • Oyuncular: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Betsy Brandt

2. The Wire 🚨

imdb puanı 9 üzeri yabancı dizi The Wire Tam Boyutta Gör
The Wire’ın yapımcısı ve yazarı olan David Simon’un elinden çıkan dizi, polislerden ve uyuşturucu tacirlerine, ortaokul öğrencilerinden ve politikacılara kadar harika bir şekilde kurgulanan Baltimore'un her köşesine yavaş yavaş dokunan bir şehir destanı niteliğinde. The Wire, "tüm parçaların önemli olduğunu" dizilerin tüm sezonunda ilmek ilmek işleyerek hem trajediyi gözler önüne seriyor hem de modern Amerika'nın durumuna yönelik tüm eleştirilerini her seferinde daha da sert bir şekilde izleyiciye yansıtıyor. Büyük başarı ya da önemli bir televizyon ödülü kazanamamış olsa da The Wire, en iyi yabancı dizi örneklerinden birisi olarak kabul ediliyor.
  • IMDb puanı: 9,3
  • Yayın Tarihi: 2002 - 2008
  • Tür: Suç, Dram, Gerilim
  • Oyuncular: Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn, Wendell Pierce

3. Game of Thrones 🎮

tüm zamanların en çok izlenen yabancı dizisi Game of Thrones Tam Boyutta Gör
George RR Martin'in İngiltere'nin paralel bir versiyonunda geçen fantastik Buz ve Ateşin Şarkısı romanlarının bu lüks uyarlaması, gişe rekorları kıran televizyon yapımlarının fitilini ateşledi. Dizide orduları küle çeviren ateş püskürten ejderhalar, bir balıkçı köyünün savunmasını ezen bir buzlu zombi sürüsü veya bir kalenin kapılarını kıran kızgın bir dev gibi uç anlar yaşanmakta ancak bunlar aslında ana örgünün arka planlarında yer alıyor. Dizinin asıl ana olayı Westeros adındaki kıtaya hakim olmaya çalışan köklü ailelerin verdiği siyasi mücadelelerden oluşuyor. Eğer arama motorlarında yabancı dizi izle diye veya dizi izle yabancı diye aratıyorsanız Game of Thrones ihtiyacınız olanı size verebilecek epik ve fantastik bir evren sunabilir.
  • IMDb puanı: 9,2
  • Yayın Tarihi: 2011 - 2019
  • Tür: Aksiyon, Macera, Dram
  • Oyuncular: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey

4. The Sopranos 🔫

en iyi yabancı dizi The Sopranos Tam Boyutta Gör
David Chase’in yapımcılığını üstlendiği The Sopranos’un konusu, New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano ailesi ve suç dünyası arasında kurmaya çalıştığı denge mücadelesini anlatıyor. Soprano Ailesi'nin diğer fertlerinin hayatlarından kesitler sunan dizi özellikle Tony ve psikiyatristi Dr. Melfi arasındaki suç-ahlak dengesini konu alan diyaloglarıyla oldukça dikkat çekiyor ve bu onu en güzel yabancı diziler arasına sokuyor.
  • IMDb puanı: 9,2
  • Yayın Tarihi: 1999 - 2007
  • Tür: Suç, Dram
  • Oyuncular: James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli

5. Sherlock 🎩

yabancı dizi en iyi Sherlock Tam Boyutta Gör
Sir Arthur Conan Doyle'ın aynı adı taşıyan romanlarına dayalı Sherlock, Mark Gatiss tarafından ekranlara getirildi. Romandan farklı olarak 21. Yüzyılda geçen Sherlock, modern çağa tamamıyla adapte olmuş ve aynı zamanda Dr. John Watson ise notlarını bu kez blog sitesi aracılığıyla kaleme almakta. Dizide efsanevi Sherlock Holmes karakterini büyük gizemleri çözerken görüyor ve akıl dolu senaryo ile büyüleniyoruz.
  • IMDb puanı: 9,1
  • Yayın Tarihi: 2010 - 2017
  • Tür: Suç, Dram, Gizem
  • Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Rupert Graves

6. The Office 🏢

en iyi yabancı komedi dizisi The Office Tam Boyutta Gör
Dizinin yapımcısı ve fikir babalarından Ricky Gervais’in aynı adlı İngiliz dizisinden uyarlanan The Office’in konusu Dunder Mifflin isimli bir kâğıt şirketinin Scranton şubesinin ofisinde Michael Scott ve birlikte çalıştığı personellerini ve ofisin dışarısında yaşananları ele alıyor.
  • IMDb puanı: 9
  • Yayın Tarihi: 2005 - 2013
  • Tür: Komedi
  • Oyuncular: Steve Carell, Jenna Fischer, John Krasinski

The Office kısa ilk sezonunda karışık eleştiriler aldı, ancak sonraki sezonlarda, özellikle Carell'in performansı, dizinin karakterleri, içeriği, yapısı ve tonu İngiliz versiyonundan önemli ölçüde farklı olduğu için televizyon eleştirmenlerinden büyük beğeni topladı. Böylece The Office, en iyi yabancı komedi dizisi listelerinin en üstlerinde yer almaya başladı.

7. Friends 📽️

en çok izlenen yabancı dizi Friends Tam Boyutta Gör
Sitcom türünde komedi olan Friends, David Crane ve Marta Kauffman tarafından yaratılarak gösterime sunuldu. 10 sezon süren başarılı dizi Manhattan’da yaşayan bir grup arkadaşın hayatı üzerinde şekilleniyor. Yayınlandığı dönemde birçok olumlu eleştiri alan dizi, tüm zamanların en popüler sitcom'larından birisi konumunda. Öte yandan bildiğiniz gibi sitcom’larda kimyanın uyuşması son derece önemlidir. Bu açıdan Friends, Courteney Cox'un gergin Monica'sı, Jennifer Aniston'ın şımarık Rachel'ı, Lisa Kudrow'un uzaylı Phoebe'si, Matt Le Blanc'ın şapşal Joey'i, Matthew Perry'nin alaycı Chandler'ı ve David Schwimmer'ın pasaklı Ross'u ile birlikte bu kimyayı harika bir şekilde bir araya getiriyor.
  • IMDb puanı: 8,9
  • Yayın Tarihi: 1994 - 2004
  • Tür: Romantik, Komedi
  • Oyuncular: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc

8. True Detective 🕵️

yabancı dizi tavsiye True Detective Tam Boyutta Gör
Antoloji formatındaki Amerikan suç drama dizisi True Detective, en başarılı ve dedektiflik türünde en çok izlenen yabancı dizi yapımlarından birisi konumunda. Dizinin iki sezonu bulunuyor ve bu sezonlarının birbiriyle bir bağı bulunmuyor. Özellikle ilk sezonuyla çok büyük beğeni toplayan dizi Louisiana'da 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamaya çalışan emniyet şubesinin iki cinayet masası dedektifini konu alıyor. Ancak soruşturma derinleştikçe kendilerini sorgu masasında bulurlar.
  • IMDb puanı: 8,9
  • Yayın Tarihi: 2014 - 2019
  • Tür: Suç, Gizem
  • Oyuncular: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan Vince Vaughn, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch

9. House 🧑‍⚕️

imdbsi yüksek yabancı dizi House Tam Boyutta Gör
Medikal drama tarzıyla ilgi çeken House dizisinde Dr. House (Hugh Laurie) kurgusal olan New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Eğitim Hastanesi'nde çalışmakta. Uzman ve ünlü bir doktor olan House aynı zamanda huysuz ve oldukça aksidir. Ancak Doktor Gregory House’un çözemeyeceği ve sağlığına kavuşturamayacağı hasta sayısı neredeyse yok gibidir. Tüm bunların etrafında dönen dizi de kahramanımız hastalara temasta bulunmamaya özen gösterir ancak ekibindeki doktorları ise mental açıdan sürekli olarak zorlar. Eğer ülkemizde yayınlanan Doktorlar gibi dizileri izleyip sevmişseniz ya da bu konulara ilgi duyuyorsanız House aradığınız dizi olabilir.
  • IMDb puanı: 8,7
  • Yayın Tarihi: 2004 2012
  • Tür: Dram, Gizem
  • Oyuncular: Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer

10. Dexter 👮‍♂️

sürükleyici yabancı dizi Dexter Tam Boyutta Gör
Dexter, suç, gizem ve drama formatında biz dizi olarak karşımıza çıkan Dexter Morgan (Michael C. Hall), Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analistini karşımıza getiriyor. Ancak Dexter’ın polis olduğuna bakmayın kendisi zarif bir seri katildir aslında. Ancak yine bir seri katil olduğuna bakmayın, Dexter esasında sadece kötü olanları hedef alan birisi ve sadece adaleti sağlamak için öldürüyor. Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter, televizyon tarihinin de en sıra dışı karakterlerinden birini ekranlara taşıyor diyebiliriz.
  • IMDb puanı: 8,7
  • Yayın Tarihi: 2006 - 2013
  • Tür: Suç, Gizem
  • Oyuncular: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar

2022 yılında çıkan en güzel yeni yabancı diziler 🎦

en güzel 2022 yabancı dizileri Tam Boyutta Gör
En güzel yabancı diziler izlemek isteyenler aynı zamanda yeni yabancı dizi sıralaması tarafına da bakıyor. Bu bağlamda bu listemizde 2022 yılında çıkan yabancı dizi tavsiyeleri bulabilirsiniz. İşte bu yıl çıkmış izlenmesi gereken yabancı diziler:
  1. Interview With the Vampire
  2. Andor
  3. Pachinko
  4. Severance
  5. House Of The Dragon
  6. Peacemaker
  7. The Lord of the Rings: The Rings of Power
  8. Dahmer
  9. 1899
  10. The Sandman
  11. Wednesday
  12. Heartstopper

En güzel yabancı dizi listelerimizde “yabancı dizi izle” diye aratan izleyicilerin ihtiyacını gidermeye çalıştık. Sizde sevdiğiniz yabancı dizileri yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

En İyi Yabancı Diziler Oylama: 5/5 (⭐⭐⭐⭐⭐) Toplam Oy: 1311

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim