Anlık Bildirim

En Yeşil Otobüs: Credo E-Bone

Macar tasarımcı Peter Simon dünyanın en yeşil ulaşım aracı için kolları sıvadı ve ortaya müthiş bir yeşil otobüs çıktı: Credo E-Bone.İnanılmaz bir şekilde 0 emisyonla hareket edebilen bu otobüs, hidrojen yakıt pillerinden elde ettiği enerjiyi lityum-iyon bataryalarında saklayarak içten yanmalı bir motora ihtiyaç duymuyor. Dolayısıyla da en yeşil otobüs ünvanını fazlasıyla hakediyor.

Credo E-Bone'u tasarlayan Peter Simon, otobüsün bataryaları için de çok yaratıcı bir fikir ortaya koymuş. Otobüsün tavanına lityum-iyon bataryaları entegre ederek iç mekan hacmine müdahale etmemeyi başarmış.

Bu yeşil otobüsün hareketi de diğer elektrikli araçlardan farklı bir şekilde sağlanıyor. Dört tekerleğe birden monte edilen ayrı elektrik motorları sayesinde hareket eden E-Bone'u tasarlayan Peter Simon ve ekibindeki mühendisler, ağırlığı azaltmak için otobüsün gövdesinde hafif kompozit plastik malzemeler kullanmışlar.

Her ne kadar konsept olsa da; muhteşem tasarımı ve yüksek teknoloji kullanılan sistemleriyle Credo E-Bone, bizlere akıl ve para bir araya geldiğinde neler yapılabileceğini gösteriyor. Hava kirliliğinin gittikçe arttığı günümüz dünyasında bu tarz yeşil toplu taşıma araçlarının ne kadar önemli olduğu da gün geçtikçe ortaya çıkıyor.

Credo E-Bone
Credo E-Bone
Credo E-Bone
Credo E-Bone
Credo E-Bone
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9987 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hybrid, otobüs
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim