Anlık Bildirim

Enerji depolamada ilkel ve ucuz ancak etkileyici bir çözüm

Enerji depolama teknolojilerinin önemi her geçen gün artıyor. Bu odakta çalışan bir şirket, bilinen en eski yöntemlerden biri olan Fly Wheel'ı betondan üreterek maliyet avantaju sağlamış.

Enerji depolama sistemlerinde belkide bilinen en eski yöntemlerden birisi kinetik enerji depolama yöntemi Fly Wheel’dir. Ağır bir kütlenin elektrik harcanarak hızla çevrilmesi ile sağlanan sürekli dönüş gücü şarj olmasını, yavaşlatılırken elektrik sağlaması ise deşarj olmasını sağlar.

Bu teknoloji maliyeti nedeniyle son zamanlarda pek tercih edilmemekteydi çünkü karbon veya çelik yapıları karmaşık manyetik kaldırma sistemleri onları çok pahalı yaptı. Fransız şirket ise bu teknolojiyi evlerin önündeki toprağın altına entegre etmeyi planlıyor. Ayrıca aktif manyetik kaldırma ve pahalı malzemelerden kaçınıyor.

Özellikle çelik yerine sıkıştırılmış beton kullanarak biraz boyutunu arttırsa da onda bire varan maliyet avantajı sayesinde açığını kapatıyor. Ayrıca firma bu malzemenin çeliğe göre dörtte biri kadar az karbon emisyonu yaptığını iddia ediyor.

Geliştirici şirket şu anda ön üretimleri yapmakta, 2023 yılında seri üretime geçmeyi ve firma veya enerji şirketlerine satmayı, 1-2 yıl içinde de evlere sunmayı planlıyor. Firma bu teknolojiyi güneş enerjisi santrallerinde elektrik depolanması, uzak yerlerde mikro şebekelerde, şebeke frekans düzeltmesi ve evsel kullanım için düşünüyor.

Teknolojinin en büyük avantajı yüksek şarj dönüşüm oranı, yıllarca yıpranmadan binlerce kez şarj edilip tekrar tekrar kullanılabilmesi olarak gösteriliyor. Ürün 10 kWh depolama ve 10 metre kare alan kullanıyor. 1 metre çapındaki ürün 3 ton ağırlığında. En düşük model sadece 1 saatlik enerji depolayabilir iken 1 MWh’lik depolama kapasitene sahip olacak model 200 kW anlık enerji temin edebiliyor ve 5 saat boyunca güç sağlıyor. Ağırlığı ise 300 tona varıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8112 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, enerji depolama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim