Uzay ajansı, 90'ların uzay aracı görüntülerini, modern görüntü işleme teknolojileri kullanarak yeniden işledi. Görüntüler, 'kaos arazisi' gibi uydunun yüzeyine dair ayrıntıları ortaya koyuyor
Derin okyanuslarıyla Güneş Sistemi'mizin belki de en ilginç cisimlerinden birisi olan Europa'da uzaylı yaşam formu olabilir mi? Bu olasılık daha önce hiç olmadığı kadar yüksek.
NASA, Jüpiter'in buzla kaplı uydusu Europa'ya düzenlenecek görev için onay verdi. Europa Clipper görevi kapsamında uyduda yaşamın izleri aranacak. Görevin 2025 yılında başlaması bekleniyor.
Jüpiter'in 4. büyük uydusu olan Europa'nın yüzeyinde bulunan sarı lekelerin sodyum klorür, yani sofra tuzu olduğu tespit edildi. Keşif, dünyadakine benzer bir su oluşumuna işaret ediyor olabilir.
NASA tarafından Jüpiter'in Europa uydusuna gönderilecek ve uyduda yaşam var mı yok mu sorusuna yanıt arayacak Clipper uzay aracının anten testleri yapılmaya başlandı. Detaylar haberimizde.
NASA, Güneş Sistemi'mizin yaşam barındırabilme olasılığı en yüksek cismi Europa'ya yakında görevler düzenlemeye başlayacak. Yeni çalışmaya göre NASA'nın yaşam izlerine ulaşması çok da zor olmayabilir.
Jüpiter yörüngesinde çalışmalarınaa hız kesmeden devam eden Juno uzay aracı, Dünya'ya muhteşem fotoğraflar göndermeyi de ihmal etmiyor. İşte Jüpiter ve iki ünlü uydusunun inanılmaz görüntüsü:
Dünya'dan görmeye alıştığımız yıldızımız Güneş, Güneş Sisteminin diğer gezegenlerinden nasıl görünüyor olabilir? Uzay sanatçısı Ron Miller bu soruya cevap bulmamıza yardımcı oluyor.
Buzla kaplı yüzeyinin altında bulunduğu tahmin edilen dev okyanuslarıyla Güneş Sistemimizin en çok merak edilen cisimlerinden birisi olan Europa'nın yaşanılabilirlik olasılıkları artıyor.